Purunev suhe viis naise mõrva ja enesesüütamiseni

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võigas tapatöö leidis aset möödunud aasta 7. detsembril.
Võigas tapatöö leidis aset möödunud aasta 7. detsembril. Foto: Jürgen Puistaja/Kanal 2

«Ma ei tea, kuidas see võimalik oli. Mul on väga kahju, et see juhtus. Sellele ei ole mingit seletust.»

Need sõnad kuuluvad eelmise aasta ühe võikama kuriteo toime pannud Elerile (33). Eleri kägistas surnuks oma tüdruksõbra ja elukaaslase, pani ta kuriteo varjamiseks põlema ja üritas politsei saabumisel endaltki bensiiniga süüdates elu võtta. Kõike viimast koos oma kolmeaastase pisipojaga. Prokuratuur lõpetas kriminaalmenetluse kolm kuud pärast Eleri Tartu vanglas sooritatud enesetappu, misjärel sai Postimees nüüd ligipääsu selle sündmuse tagamaid avava kriminaalasja toimikule.

Eelmise aasta 7. detsembri öösel sai Tartu tuletõrje väljakutse Jaamamõisa Selveri lähistele Lääne tänavale. Põles sõiduauto Mazda. Tuletõrje kohale jõudes selgus, et asi on pealtnähtust palju tõsisem – põleva auto alt leiti inimese surnukeha. Kohale kutsutud kriminaalpolitsei operatiivgrupp selgitas kiirelt välja, et põlenud Mazda omanik elab ise sealsamas punastest tellistest korterielamus.

Ukse taha koputama läinud uurijaile tundus kohe, et olukord pole niisama lihtne. «Ukse taga koridoris oli tunda mingit imelikku lõhna,» tunnistas valveuurija hiljem. Uksele koputusele järgnes ootamatult meeleheitlik lapse kisa ja röökimine. Läbi ukse võis aimata tulekuma. Halba aimanud politseinikud jooksil hoovil endiselt autoga tegelenud päästeametnike juurde, kellel paluti politseid huvitanud korteri uks kiiremas korras kangidega avada.

Mis juhtus edasi? Mida tapja võikast kuriteost rääkis? Loe edasi Postimehe paberlehest või Postimees Plussist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles