Galerii: Emajõe festival algas ujumisvõistlusega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käes on Emajõe festival ning viiendat korda peeti ürituse raames ka avaveeujumise võistlust. Kõrgeimad kohad jagasid oodatult omavahel ära Tartu noorujujad. Neist tagapool nautisid kümned tartlased ja linna külalised enam kui 20-kraadist Emajõe vett.

Oodatult napsasid 1600 m allavoolu distantsil kõrgemad kohad Ujumise spordiklubi esindavad Kregor Zirk ja Sander Paavo, kes 9. augustil Anne kanalis peetud 10 km ujumise Eesti meistrivõistlustel saavutasid vastavalt esimese ja kolmanda koha. Neil kulus distantsi läbimiseks veidi üle 17 minuti. Zirgil vastavalt 17:29 ja Paavol 17:52. Kõigest loetud sekundid hiljem finišeerusid südilt esinenud ujumisneiud. Meribel Saar TOPi ujumisklubist edestas kõigest kahe sekundiga Kertu Ly Alnekit Ujumise spordiklubist.

Kokku läks vette enam kui 80 spordisõpra. Teiste seas ka välismaalasi. Emajõe veetase on jätkuvalt võrdlemisi madal, kuid jätkuvalt on vool võrdlemisi tugev. Sildade all veekeeristes võis nii võita kui kaotada. Erineva kiirusega voolanud vesi võis konkurendi kõrvalt kanda kiiresti kümnekonna meetrisesse eduseisu.

Finišiprotokolli mõõduvõtust saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles