Hauaplatsi korrastanud inimene leidis lennukipommi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Jaama tänaval kalmistul hauaplatsi korrastanud inimene jättis ühel hetkel töö pooleli ning helistas häirekeskusesse. Nimelt tuli mulla seest nähtavale lõhkekeha.

Lõuna päästekeskuse teatel saabus Lõuna-Eesti pommigrupile väljakutse 13. augustil kella 15 paiku. Kalmistult viidi minema ja hävitati lennukipomm AO-8m.

Lisaks sellele leiule kutsuti pommigrupp Lõuna-Eesti eri paikadesse välja veel kolmel korral. Valgamaalt Õru vallast leiti 82 mm miinipildujamiin ning Võrumaal Rõuge vallas avastasid väliõppusel viibivad Kuperjanovi pataljoni sõdurid metsast 45 mm soomustläbistava mürsu ning kolm tühja mürsukesta.

Õhtul teatati lõhkekehade leiust ka Jõgevamaalt Mustvee linnast Pihkva tänavalt, kust viimasel ajal on tulnud väga palju pommileide. Eile kaevati välja kolm 88 mm mürsku, kaks 20 mm mürsku, üks 37 mm mürsk ja üks käsigranaat F-1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles