Emajões tohib taas ujuda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe Linnaujula rand.
Emajõe Linnaujula rand. Foto: Kalev Saar

Täna pärastlõunal selgusid esmaspäeval Emajõest võetud suplusvee kvaliteediproovide tulemused ning kõigi tartlaste rõõmuks on möödunud nädalal avastatud soolebakteri vohamine jões peatunud.

Niisiis võivad kõik soovijad minna taas randa ja ujuda jões, sest see on supluseks ohutu. Iseasi on, kas vahepeal jahenenud ilm inimesi jõkke meelitab. Ilmateenistuse andmetel lähemaks nädalaks head rannailma kahjuks oodata ei ole.

Et vee olukord läks nädalaga paremaks, peetakse jões ka kavas olnud ujumisvõistlus Emajõe karikale 15. augustil kell 17 algusega Lodjakoja juurest. Kui vahepeal oli varuvariandina kaalumisel võimalus korraldada mõõduvõtt Anne kanalis, siis praegu selleks enam vajadust ei ole.

Terviseameti Lõuna talituse juhtivinspektor Kaja Laursoo kinnitas, et esmaspäeval võetud proovide andmetel on vesi randades korras. Nii Linnaujulas kui Vabaujulas jääb kolibakterite ja sooleenterokokkide arv tuntavalt alla suplusvee kvaliteedinormidele. Mis võis vahepealse bakteriaalse taseme jões kõrgele tõsta, pole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles