Jõgevamaalased leidsid Moldovale vajaliku päästeauto

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomest saabunud päästeauto võtmete üleandmine moldovalastele.
Soomest saabunud päästeauto võtmete üleandmine moldovalastele. Foto: Johannes Haav

Teisipäeval Luua metsanduskoolis peetud Jõgevamaa ja piirkonna välismaiste koostööpiirkondade ettevõtjate ja omavalitsuste rahvusvahelisel kontaktseminari avatseremoonial kinkisid Jõgeva maakond ja Soomes asuv Kaarina linn Moldovas asuva Ungheni administratsioonile redeliga päästeauto.

Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev ütles, et kui ta möödunud aasta kevadel koos maakonna põllumajandusettevõtjatega Unghenis visiidil oli, pöördusid moldovlased nende poole abipalvega sealsele päästestruktuurile auto saamiseks. Et Eestist polnud võimalik päästeautot leida, teavitasime omakorda Ungheni piirkonna soovist oma välismaiseid koostööpartnereid, rääkis Svjatõšev.

Abipavele reageeris Soome Kaarina linna meer Harri Virta. Kaarinast saabuski  teispäeval Jõgevamaale päästeauto, mis sõitis pidulikuks sündmuseks Luuale.

Tseremoonial andis Viktor Svjatõšev Eestis resiseeruvale Moldova suursaadikule Victor Guzunile ja Ungheni administratsiooni esindusele üle päästeauto võtmed. Esialgu peab masin seoses asjaajamistega jääma siiski veel Jõgevamaale, kuid üsna pea läkitab maavalitsus auto oma kuludega Moldovasse.

See, kuidas Jõgevamaa sõpruspiirkonnad üksteist abistavad, on  hinge kosutav, leidis Lõuna päästekeskuse Jõgevamaa piirkonna juht Jüri Alandi. «Üheksakümendate aastate algul oli päästetehnika osas abivajaks Eesti,» näitlikustas Alandi. Tema sõnul saab Ungheni administratsioon igati kaasaegse päästeauto. Jõgevamaa päästepiirkond viib moldovlastele läbi ka väljaõppe auto kasutamiseks.

Teist aastat järjest peetavale  rahvusvahelisele kontaktseminarile, mis kestab 15. augustini,  saabus väliskülalisi  Jõgevamaa sõpruspiirkondadest Soomest Keuruust ja Kaarinast, Leedust Kaisiadorysest, Moldovast Ungenist ja Valgevenest Voložõnist. Seminari Luual korraldamise põhjuseks oli ürituse üks keskseid teemasid, mis seondub  puidutööstuse ja puidutootetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles