Linna valguvad ööpimeduses orienteerujad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orienteerumine. Illustreeriv foto.
Orienteerumine. Illustreeriv foto. Foto: Toomas Huik

Täna õhtul kell 22.30 antakse Eesti Maaülikooli spordihoone juurest Tähtveres start öisele rahvasportlikule Linnasprindi paarisorienteerumisvõistlusele.

Linnasprindi peakorraldaja Tauri Tilk ütles, et kuigi sarja võistlused peetakse tavaliselt pärastlõunasel ajal kesklinna tänavatel, on öine orienteerumine põnevuse lisamiseks toodud osaliselt loodusesse ning rada kulgeb suures osas Tähtvere parkides.

«Pimedas sportimine on adrenaliinirohke, kuna oma tajusid tuleb rohkem usaldada ning samal ajal keskenduda kiirele ja täpsele rajaläbimisele.» Kindlasti tuleb olla raja valikul hoolas ning jälgida tihemini kaarti, kuna linnatänavatega võrreldes on looduslikul maastikul vähem äratuntavaid objekte, lisas Tilk.

Tähtvere pargis ja tänavatel kulgeval rajal on tegemist suundorienteerumisega, kus kõikide punktide läbimine on kohustuslik. Naistele ja meestele on erinevad rajad, et võistlus oleks pingelisem ning põnevus säiliks lõpuminutiteni. Esmakordselt on sel aasta avatud ka perede võistlusklass, et ka lapsed saaksid koos vanematega öisest sportimisest osa võtta.

Teine Linnasprindi ööetapp toimub 27. augustil ning siis on tegemist teateorienteerumisega. Lisainfot võistluse kohta leiab www.linnasprint.emu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles