Mütofest kestab tänavu tervelt neli päeva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mütofest.
Mütofest. Foto: Mütofest

Juba üheksandat korda tuleb Jõgevamaal Kassinurme mägedes muistse maailma pidu ehk Mütofest, mis ühendab viikingiaja huvilisi.

Korraldajate teatel on lisaks 21. – 24. augustini läbi mängitavale rollimängule LARP osalejail võimalus kuulata loenguid nii ajaloo teemadel kui ka LARPi arengutest ja kasutusvõimalustest. Näiteks pajatab Andres Tvauri Tartu Ülikoolist teemal «Nälg – eluolust viikingiajal, elik miks toonane inimene kippus hambaid varem varna riputama kui tänapäeval.» Claus Raasted Taanimaalt peab loengu «LARP Taanis, kus LARP on jõudnud peavooluhobi staatusesse».

Kavas on ka arhailiste teadmiste ja oskuste töö- ja õpitoad ning muistsed rammukatsumised. Muusikalise poole eest hoolitseb Viljandi kultuuriakadeemia pärimuskuusikute poolt eraldi Mütofesti tarvis kokku pandud kooslus Lumm.

Festivali seob tervikuks rollimäng «Ulmade pained», mis viib osalejad 9. sajandi keskele, sügavale viikingiaega. Rollimängumaailma ülesehitamisel on aluseks võetud arheoloogide ja ajaloolaste värskeimad teadustööd. Stiililt on Kassinurme kuningriik kui horrorisugemetega eepiline ajaloopõhine fantaasiamaailm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles