Argentina tango täidab Antoniuse õue

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Antoniuse õue (Lutsu 5) täidab selle nädala neljapäeval tangorütmide ja -meloodiatega kitarriduo Esteban Colucci (Argentiina) ja Heiki Mätlik (Eesti). Argentina tangode kõrval on kavas milongasid ja valsse.

Pool tosinat aastat tagasi koostööd alustanud ning Baltimaades ja Lõuna-Ameerikas jätkanud muusikud annavad kontserdi ja esitlevad ühtlasi äsja ilmunud plaati. Selle eest, et peale kõrva oleks elamusi ka silmale, hoolitseb tangopaar Karmen Ong (Eesti) ja Zigmunds Līpiņš (Läti).

Esteban Colucci annab regulaarselt kontserte Ladina-Ameerikas ning sageli ka Euroopa kultuurimetropolides ja Jaapanis. Eelmisel aastal salvestas ta CD René Eespere ja Arvo Pärdi kitarriteostega.

Muusikadoktori kraadiga Heiki Mätlik on Eesti muusikaakadeemia klassikalise kitarri õppejõud. Ta on salvestanud poolsada plaati ning on esinenud mitme mandri kontserdisaalides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles