Äike tegi Tartumaa päästjaile tiheda tööpäeva

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike
Äike Foto: AFP / Scanpix

15. juulil kell 16.37 süütas äike Kambja vallas Pühi külas posti küljes elektrikaabli. Päästjad valvasid elektrikute tulekuni ohuala.

15. juulil kell 14.03 põles Tartu vallas Tila külas 20 ruutmeetri ulatuses turbapinnast. Päästjad kustutasid raskesti ligipääsetava põlengu kasutades metsa ja maastiku tulekahjude kustutuseks kohandatud ATV abi kella 16.18.

15. juulil kell 15.48 teatati, et Luunja vallas Kavastu külas põleb kõrvalhoone kuhu kokku ehitatud garaaž ja puukuur. Päästjate kohale saabumisel ulatusid leegid katusest välja. Põleng kustutati lõplikult kella 19.57. Päästetööde juhi andmetel süütas tulekahju pikselöök.


15. juulil kell 17.19 teatati, et Kambja vallas Pangodi külas on sideliini post ohtlikult tee poole kaldu. Juhtunust teavitati sideettevõtet, kes kohale tuli. Ohtlik  post lükati teelt eemale.


15. juulil kell 17.51 käisid päästjad Mäksa vallas Kaagvere külas eemaldamas sõiduteele murdunud puud.


15. juulil kell 21.33 teatati, et Võnnu vallas Hammaste külas lõi välk elektrikilpi. Päästjate saabudes elektrikilp suitses veidi.

Pererahvas oli enne äikselööki elektri kapist välja lülitanud ja see hoidis tõenäoliselt ära tõsise tulekahju. Päästjad kontrollisid ruumide tuleohutust ning soovitasid järgmisel päeval elektrispetsialist kutsuda.


15. juulil kell 22.11 süütas äike Vara vallas Tähemaa külas kuusepuu. Põleng summutati enne päästjate saabumist elanike poolt paari ämbri veega.


15. juulil kell 22.20 teatati, et Peipsiääre vallas Varnja külas murdus puu sideliinide peale ja tõmbas need maha. Juhtunust teavitati side-ettevõtet.


15. juulil kell 22.24 teatati, et Võnnu vallas Kurista külas lõi äike elumajja ja on tunda suitsulõhna. Päästjad leidsid tulekolde räästa alt, kust elektrijuhtmed majja sisenesid. Päästjad avasid lõhkumisriistadega kahe ruutmeetri ulatuses räästaalust ja seina voodrilaudu ning kustutasid põlengu. Päästjad soovitavad äikse ajal ohu vältimiseks majast vool välja lülitada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles