Tartus püsib korteriüür pealinna omast kallim

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus on korterite üürihinnad püsinud tänavu keskmiselt 80 krooni ringis ruutmeetri kohta, võrreldes Tallinnaga on endiselt täheldatav kõrgem üürihind.


Tänavu esimesel poolaastal soovisid korterite üürileandjad Tartus saada kinnisvaraportaali City24 andmetel ruutmeetri eest keskmiselt 81 krooni, Tallinnas aga 80 krooni.

Portaali City24 toimetaja Margus Sanglepa sõnul küsitakse praegu Tartus ühetoaliste korterite eest ruutmeetri kohta keskmiselt 93 krooni, kahetoaliste eest 79 ja kolme ning enama toaga korterite eest 75 krooni üüri.

Tallinnas antakse aga ühetoalisi kortereid üürile keskmiselt 89 krooniga, kahetoalisi 79 krooniga ja kolme ning enama toaga kortereid 76 krooniga ruutmeetri kohta.

Eramute üüripakkumiste keskmised hinnad olid aga juulikuu algul City24 andmetel Tallinnas kõrgemad ehk küündisid keskmiselt 83 kroonini ruutmeetri eest ning Tartus 65 kroonini ruutmeetri eest.

Ka kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark täheldas Tartus Tallinna üürihindadest kõrgemate hindade tendentsi ning märkis, et tema hinnangul võib selle põhjuseks tuua Tartu inertsema ja vähempaindlikuma kinnisvaraturu.

Toompark lisas, et üüripakkumiste arv kahanes mullu kuni tänavuse aasta alguseni, kuid sellest aastast on see taas tõusnud.  

Näiteks oli Toompargi sõnul eelmise aasta detsembris kinnisvaraportaalis kv.ee Tartus 1196 üürikorterite pakkumist ning tänavu juunikuus 1967 üüripakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles