Emajõe suplusvee kvaliteet ei vasta normidele

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõgi.
Emajõgi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Terviseamet andis täna Tartu linnavalitsusele teada, et Emajõe supelrandadest 4. augustil võetud veeproovid ei vasta lubatud normidele, mistõttu paigutatakse randadesse ujumist keelavad punased lipud.

Linnavalitsuse teatel vastavad samal päeval Anne kanalist võetud suplusvee näitajad normidele.

Terviseameti võetud proovi järgi oli Emajõe suplusvee mikrobioloogiliste uuringute tulemused normidest kõrgemad soolte enterokokkide osas. Rannavalve ja heakorra teenuste osutaja AS G4S Eesti paigaldas randa ujumist keelava punased lipud, teabetahvlil on terviseameti veeanalüüsi tulemused ning rannakülastajaid hoiatatakse suuliselt.

Soolte enterokokkide hulk vees ei ületa lubatud piirmäära väga palju: lubatud piirsisalduse 100 (PMÜ/100 ml) asemel on Emajõe linnaujulas 158 ja vabaujulas 167.

Uued proovid võtab terviseamet 11. augustil. Vastavalt ameti kodulehel olevale infole hinnatakse suplusvee kvaliteeti kahe mikrobioloogilise indikaatori alusel: soole enterokokkide ja Escherichia Coli bakterite esinemise hulga alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles