Miks jõekohvik on siiani suletud?

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Emajõgi.
Pildil Emajõgi. Foto: Margus Ansu

Lodjaselts kuulutas juba juuli alguses, et kohe-kohe avatakse Emajõel jõekohvik, aga kahjuks on see siiani suletud. Miks?

Vastab Emajõe lodjaseltsi esindaja Liisa-Lota Kaivo: Ehitus ei ole läinud nii kiiresti, kui eeldasime, ja kohvik ei ole veel valmis. Selliseid prooviüritusi oleme seal teinud küll, aga regulaarselt veel lahti ei ole.

Miks ehitus nii pikaks on veninud?

Eks seal on erinevad asjad. Näiteks elektri ja vee saamisega on läinud pikemalt, kui arvasime. See osutus keerulisemaks.

Aga ega me väga ei rabistagi selle asjaga. Elekter on nüüd olemas, aga veevärgiga on veel vaja toimetada. Praegu nuputamegi koos Tartu veevärgiga neid lahendusi. Väga lihtne see pole, aga saame vast ikka hakkama. Aga sadamana oleme jõekohvikut kasutanud juba mitu kuud.

Millal on lootust, et jõekohvik lahti tehakse?

Ei julgegi praegu kindlaid veksleid välja anda. Eks teeme veel katsetusi ja hoiame võib-olla nädalavahetustel lahti, aga kuna meil pole veel vee- ja kanalisatsioonilahendust, siis ametlikku kohvikut seal veel niipea avada ei saa. Võib-olla septembris. Üritame muidugi varem.

Kas võib juhtuda, et te sel suvel kohvikut püsivalt lahti ei teegi?

Mingit kohustust meil ei ole. See ei ole üheaastane projekt ja me ei kiirusta. Plaan on teha ta selliseks, et seda saaks kasutada ka külmal ajal. Mitte ainult lahtise suvekohvikuna. Päris talvel võib-olla mitte, aga jahedamal ajal küll. Siht on selline, et alumine korrus ehitada soojapidavaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles