Tartu võrkpallureid ootab põnev hooaeg

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Tartu meeskonnaga tegid trenni külalised Oliver Venno (kõige pikem keskel) ja Martti Juhkami (paremalt esimene).
Koos Tartu meeskonnaga tegid trenni külalised Oliver Venno (kõige pikem keskel) ja Martti Juhkami (paremalt esimene). Foto: Margus Ansu

Võrkpallimeeskond alustas esmaspäeval treeninguid. Uuenduskuuri läbinud Tartu BigBanki võrkpallimeeskond vaatas esimeses trennis otsa tulevase hooaja kõrgetele eesmärkidele.

Tartu BigBanki võrkpallimeeskonna peatreeneri Andrei Oja-metsa sõnul on sel hooajal katsumuseks eurosarjas CEV Cup osalemine. Tartu võrkpalliklubile on see ajaloos teine kord Euroopa klubidega rinda pista.

Tartlaste avaringi vastaseks loositi Saksamaa meeskond TV Ingersoll Bühl, kus mullu mängis ka kaks eestlast – Martti Juhkami ja Andri Aganits.

Tartu võrkpallimeeskond võitis kevadel Eesti meistri tiitli, kuid Schenkeri liiga võitu pole. Ojamets sõnas, et Schenkeri liigas pole lihtne. «Uus hooaeg tuleb põnev, sest osa võistkondade peatreenerid on vahetunud ning see lisab pinget,» märkis ta.

Algavat hooaega peab meeskond alustama kahe uue sidemängijaga. Esimeseks sidemängijaks on 21-aastane 196 cm pikk bulgaarlane Georgi Topalov, kes on olnud seotud Bulgaaria koondisega nii noorte kui ka täiskasvanute tasemel. Teiseks sidemeheks on tulevikulootus Robert Viiber.

Ojametsa sõnul on sidemängijad meeskonna ajud ning ta ei oska praegu arvata, kuidas hakkab sidemängijatel teistega kokkumäng sujuma. «Eelmisel aastal oli hea kokkumäng, kuid sel hooajal on üks sidemängija noor ja teine veel noorem ning see tekitab küsimärgi,» märkis ta.

Head pakkumist ei tulnud

Nurgaründajad on Kristo Kollo ja Robert Täht. Viimase kohta käisid jutud välismaale siirdumisest, kuid siiski jätkab ta Tartu ridades.

Robert Tähe sõnul talle piisavalt head pakkumist välismaalt ei tehtud, mis oleks sobinud nii talle kui tulevasele võistkonnale. «Kui oleks hea pakkumine hea klubi poolt tulnud, oleksin ma kohe läinud,» rääkis ta.  

Kõige tähtsamaks peab Täht Eesti meistri tiitlit ning loodab ka sel hooajal selle võita. Ta soovib ka teisi tiitlivõite, nagu näiteks Schenkeri liiga võitu ning karikavõitu, kuid siiski arvab, et see läheb neil raskeks, sest vastasvõistkonnad on sel hooajal üsna tugevad.

Täht rääkis, et ta ei ole veel uute sidemängijatega koos treeninud ja alguses võib see mänge mõjutada. Kuid ta arvas, et aega on, trennides ja kontrollkohtumistes saab koostööd lihvida ning hooaja alguseks peaks juba kokkumäng sujuma.

Kaks meest puudu

Uus mängumees on Tartu võrkpallimeeskonnas nurgaründajana kogenud Denis Sintov. Temporündajatena jätkavad Henri Treial ja Kevin Soo ning vajaduse korral aitavad vahetustega Taavi Nõmmistu ja Mart Naber. Diagonaalründajana jätkab traumast taastunud Argo Meresaar ning liberona Rait Rikberg. Abitreener on ka sel hooajal Oliver Lüütsepp.

Praegu on meeskonnal veel puudu nurga- ning diagonaalründaja.

Tartu võrkpallimeeskonnast lahkusid neli mängijat, kes aitasid võistkonna meistritiitlini. Renee Teppan siirdus Itaaliasse. Andres Toobal mängib sel aastal Selveri meeskonnas. Artis Caicsiga lõppes kolmeaastane koostöö ning Taavi Arula suundus TTÜ võrkpalliklubisse.

4. oktoobril on meeskonnal esimene Schenkeri liiga mäng Lätis. Nädal varem mängitakse samuti Lätis superkarikale, Tartu pääseb sinna tänu Eesti meistri tiitlile ning TTÜ võrkpallimeeskond Eesti karika võidule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles