Politseinikud kontrollisid autojuhtide kainust

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluspolitsei reid. Pilt on illustratiivne.
Liikluspolitsei reid. Pilt on illustratiivne. Foto: Külliki Rooväli/Postimees

Eile viisid liikluspolitseinikud Lõuna-Eestis läbi mahuka kontrollaktsiooni, mille käigus tabati 13 alkoholi tarvitanud juhti.

Lõuna-Eesti kontrolliti eilsel operatsioonil ühtekokku 3199 juhi kainust, kokku avastati 24 erinevat rikkumist. Alkoholi tarvitanud juhtidest oli kahel aga joove nii suur, et politseil tuli alustada kriminaalmenetlust.

Alkoholiga patustanud juhtide seas oli ka üks kutseline bussijuht ning üks veokijuht. Lisaks avastasid politseinikud kontrollaktsiooni raames ka 11 muud liiklusalast kergemat rikkumist.

Tartu linnas ja maakonnas pidi aga alkomeetrisse puhuma ühtekokku 1582 roolikeerajat. Lubatud alkoholi piirmäära oli kontrollitutest ületanud üks juht.

Lõuna prefektuuri vanemliikluspolitseiniku Enn Virki sõnul peavad korrakaitsjad oma töös paraku lausa igapäevaselt silmitsi seisma endiselt mõne alkoholi tarvitanud juhiga, kuigi ilmselgelt ei ole ju kellelegi üllatuseks, et alkoholi tarvitamine ja mootorsõiduki juhtimine tuleb teineteisest rangelt lahus hoida.

Politsei jätkab ka edaspidi kontrollaktsioone sõidukijuhtide kainuse kontrolliks vähendamaks võimalust, et mõni selline liiklusesse peaks sattuma. Oma kainuses veendumiseks soovitab politsei autojuhtidel muretseda sõidukisse alkomeeter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles