Tartu Tarbijate Kooperatiiv omandas A&G Kaubanduse AS-i

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu Tarbijate Kooperatiivi tegevdirektor Tarmo Punger.
Pildil Tartu Tarbijate Kooperatiivi tegevdirektor Tarmo Punger. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Tarbijate Kooperatiiv (TTK) sõlmis möödunud reedel Watson Group OÜ ja A&G aktsiaseltsiga ostu-müügilepingu, mille tulemusena omandas 100% osaluse A&G Kaubanduse aktsiaseltsis.

Pika tegevusajalooga A&G Kaubanduse AS omab arvestatavat turuosa Eesti moekaupade turul kaubeldes 14 Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas asuvas kaupluses Esprit, Vero Moda, Jack&Jones ning A&G kaubamärkide all.

„Tuntud kaubamärkidega kauplevate moekaupluste keti omandamine on osa ettevõtte soovist laiendada pakutavate teenuste skaalat Eesti kaubandusturul nii, et tekiks sarnaste ärivaldkondade sünergia“, ütles TTK juhatuse esimees Tarmo Punger,

Punger lisas, et TTK jaekaubanduspositsioon vajab pidevat arendamist ning tehing, millega jätkatakse keti ühe asutaja Olar Gofmani ja tema kaaslaste tööga ülesehitatut oli võimalus, mida ei saanud kasutamata jätta.

TTK juhatuse liige Kaire Krevald lisas, et ettevõte on rõivaturule sisenemisel silmi lahti hoidnud juba pikalt ning läbirääkimised  A&G ostuks kestsid üle aasta.

«Me tegutseme mitmetes jaekaubandusvaldkondades ja see on meie jaekaubanduskompetentsi ära kasutamine. Täna me näeme selles sünergiat, kus üks edukas jaekaubandusettevõte tegutseb mitmetes jaekaubandusvaldkondades,» ütles Krevald Tartu Postimehele

A&G Kaubanduse AS-i asub peale tehingu lõpuleviimist juhtima varasemalt Eestis LPP Retail-i kauplustevõrgu (Reserved, House, Cropp, Mohito) üles ehitanud Hendrik I. Pass.

„Annan ettevõtte üle TTK-le ja Hendrik I. Passile kindla teadmisega, et see saab olema heades kätes,“ ütles Olar Gofman pressiteate vahendusel. „ Aastate jooksul on AS A&G, mis tegeleb meditsiiniseadmete tootmisega aastast 1989, andnud võimaluse laieneda väga erinevates valdkondades. Tänaseks tunnen, et kontsentreerumise huvides tuleb millestki lahti lasta, ükskõik kui raske see emotsionaalselt ka on.

TTK kaupleb lisaks Maksimarketi, Konsumi ning A&O kaubamärkide all olles juhtiv kaubandusettevõte Tartumaal. ETK Grupp, mis koondab piirkondlikke tarbijateühituid on Eesti suurim jaekaubandusgrupp. Tehing jõustub peale konkurentsiameti heakskiitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles