Avatakse uus teater Teatro Poetico

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teatrifestival Draama avamine eelmisel aastal.
Teatrifestival Draama avamine eelmisel aastal. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartus avatakse 1. septembril festivali Draama raames uus teater nimega Teatro Poetico, mis sünnib, elab ja sureb vaid ühe nädala jooksul, teatri koduks saab Tartu ülikooli vana kirik aadressil Jakobi 1.

Festivali kuraator Tõnu Õnnepalu tegi kuuele lavastajale või kooslusele ettepaneku tuua festivali ajaks välja luulel põhinev või sellest inspireeritud lavastus. Teatro Poetico repertuaar moodustubki erinevate tegijate loodud ning impulssidest ajendatud lavastustest.

Teatro Poetico kavas on 1.- 7. septembrini üksnes esietendused – kõiki kuut uuslavastust mängitakse festivali ajal vaid ühe korra. Kas mõni neist veel kunagi veel kuskil publiku ette tuleb, ei ole praegu teada. Üürikese elueaga luuleteater rõhutab teatrikunsti eripära ja kordumatust.

Repertuaaris tulevad lavastustega välja järgmised kooslused: Maike Lond, Taavi Eelmaa ja Peeter Raudsepp, Aleksander Eelmaa, Pääru Oja ja Tõnu Õnnepalu, Mait Joorits ja Kaia Karjatse, Lembit Peterson ja Theatrum, Mirko Rajas ja teatrirühmitus Frank ning Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna teatrikunsti õppekava teine kursus.

Teatri avamine leiab aset 1. septembril kell 17. Eesti teatri festival Draama toimub 1.-7. septembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles