Laat käib ajast aega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hansahoovi Teater esietendab 15. juulil Aapo Ilvese näidendi «Puut/Laat», milles on õige mitmes osas nii Marje Metsur ja Indrek Taalmaa.
Hansahoovi Teater esietendab 15. juulil Aapo Ilvese näidendi «Puut/Laat», milles on õige mitmes osas nii Marje Metsur ja Indrek Taalmaa. Foto: Sille Annuk

Hansahoovi Teater esietendab 15. juulil Aapo Ilvese näidendi «Puut/Laat», milles on õige mitmes osas nii Marje Metsur ja Indrek Taalmaa (kahekesi pildil) kui ka Margus Jaanovits, Egon Nuter, Liina Tennosaar, Inga Allik, Merle Jääger, Meelis Hansing jt.


Autori sõnul on see humoorikas sõit läbi maakaubanduse ajaloo. «Laat on selles nagu rahvas ja pood nagu erinevad võimud ja ühiskonnakorrad,» märkis Ilves. «Maarahvas teeb alati kaupa. Kui poest ei saa, saab poe tagant, kui leti peal midagi ei ole, siis leti all ikka.»

Lavastaja Ain Mäeots on pannud näitlejad mängima kauplemist ja äriajamist Lõuna-Eestis läbi mitme ajastu. Vaatajate silme eest käivad läbi tsaariaeg, okupatsioonid ja nüüdne sajand.

Juulis on kuus, augustis kümme etendust. Hansahoovi Teater on eelmistel suvedel Tartus Aleksandri tänava lõpus Hansahotelli ja Õlle Tare õues mänginud samuti naljaka sisuga «Sõitu» (2006), «Kõrtsi» (2007), «Sauna» (2008) ja «Kolhoosi» (2009). Mullu hilissügisel lisandus neile Õlle Tares mängitud «Nääripidu». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles