Maaülikool müüb vana keemiamaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veski 13 hoone on iseloomulik näide 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi algul Tartus levinud tellisklassitsismist. Ühtlasi on see näide selle perioodi Tartu ühe viljakama ja kuulsama arhitekti Reinhold Guleke loomingust.
Veski 13 hoone on iseloomulik näide 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi algul Tartus levinud tellisklassitsismist. Ühtlasi on see näide selle perioodi Tartu ühe viljakama ja kuulsama arhitekti Reinhold Guleke loomingust. Foto: Andres Ehrenpreis

Eesti Maaülikool (EMÜ) on välja kuulutanud enampakkumise Veski 13 asuva endise korporatsioonihoone müügiks.


1886. aastal korporatsiooni Livonia konvendimajaks ehitatud hoone läheb müüki 5,8 miljoni kroonise alghinnaga. Selle pindala on 2673 ruutmeetrit ning pakkumisi saab esitada 28. septembrini.  
Kevadeni käis Veski 13 majas veel maaülikooli keemiaõpe.

EMÜ haldusdirektori Kalju Koha sõnul on Veski 13 maja müük pikalt ette planeeritud otsus. «Ülikoolil on pikaajaline arengukava, mis näeb ette hoonete koondamist ühtsesse linnakusse Tähtverre,» märkis ta.

Koha lisas, et kuna koolil tekkis võimalus viia ka keemiaõpe sügisest alates üle Tähtvere linnakusse, oli müügiotsus kokkuhoiu eesmärgil loogiline ja vajalik.

Mida tulevane ostja majaga pihta võiks hakata, Koha prognoosida ei osanud.

Ostja leidmine raske

Kommenteerides kinnistu võimalikku müüki, märkis enampakkumist korraldava kinnisvarafirma Uus Maa äripindade maakler Gundo Roos­­ve, et olukord turul on üsna kehv. «Ostjat prognoosida sellistele objektidele, nagu seda on EMÜ hoonestatud kinnistud, on eriti raske,» märkis ta, kuid lisas, et siiski on lootust majale uus omanik leida.

Enampakkumise alghinnaks olid Roosve sõnul määranud 5,8 miljonit krooni eksperdid ning see peaks võimaldama omaniku vahetust.

Maaülikool on varem püüdnud müüa või rentida ka Rõõmu 10 laborihooneid.

Rõõmu 10 ikka müümata

Paraku ei laekunud 2008. aastal kokku 20 miljoni kroonise alghinnaga kinnistute ostuks ühtegi pakkumist.

Maaülikooli haldusdirektori Kalju Koha sõnul pole ka praeguseks Rõõmu 10 hoonetele uut omanikku ega rentnikku leitud ning ta lisas, et ilmselt on kavas lähitulevikus hooned taas müüki panna.

Lisaks Veski 13 hoonele kuulutas EMÜ välja enampakkumise ka Külitses asuva Eerika ait-kuivati ning Õssu külas asuva Rüütli lauda, välilabori, masinakuuri ja tööriistakuuri müügiks.

Enampakkumiste alghind on kuivati eest 240 000 krooni, lauda ja tööriistakuuri eest kokku 710 000, välilabori eest 1 440 000 ning masinakuuri eest 260 000 krooni. Pakkumisi saab esitada 28. septembrini.
-----------------------------------------------------

Tehnikamajas tuleb uuenduskuur

Maaülikool on käivitanud kaks ehitushanget Kreutzwaldi 56 asuva tehnikamaja uuendamiseks ning loodab nüüdisaegsemate tingimustega hoone valmimist tuleva aasta sügiseks.
Ülikool otsib hangetega tehnikamaja neljanda ning esimese korpuse remontijaid.

Maaülikooli haldusdirektori Kalju Koha sõnul on neljas korpus kavandatud pigem laboriks. Kuigi ka esimeses korpuses asuvad laboratooriumid, võib seda Koha sõnul siiski nimetada õppetöö korpuseks.

Praeguseks on juba selgunud neljanda korpuse hanke võitja, kelleks on ligi 23 miljoni kroonise ühispakkumise teinud OÜ Wolmreks Ehitus, OÜ Kristiine Ehitus ning OÜ Arco Ehitus. Leping loodetakse sõlmida lähiajal.

Esimese korpuse hanke eeldatav maksumus küündib 60 miljoni kroonini ning selle võitja peaks selguma nädala möödudes.

Ehitustöid on kavas alustada 1. augustil. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles