Elektrirattad elavdavad kesklinna

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kristjan Teedema

Juba nädala jooksul on õhtuti Tartu kesklinnas ringi surisenud erepunased kolmerattalised sõiduvahendid, mille seljas näeb nii noori kui vanu.

Nädal tagasi alustas tööd uus elektrijalgrataste laenutus MyWay. Selle omanik, tegelikult igapäevaselt hoopis aknaklaasidega tegelev Kalle Kahk  rääkis, et alguses ei olnud ta üldse väga kindel, et tartlastele ja turistidele võiksid need lõunamaade rannarajoonidest tuttavad sõidukid meelepärased olla. «Esimesel päeval ma ütlesin tütardele, et kui täna ühe lepingu saame, siis on juba väga hästi,» meenutas Kahk. «Me olime nii õnnelikud, kui õhtul koju läksime.»

Laenutusega alustaski ta osaliselt enda lõbuks, osaliselt tütardele töökogemuse andmiseks. Kerli ja Katri Kahk on laenutuses peamised töötajad, isa arvates saavad nad sealt nii väga hea suhtluskogemuse kui ka kõvasti keelepraktikat, sest suur osa laenajatest on just turistid.

Ka on laenajate hulgas mõlemast soost ja igas vanuses inimesi. Suur osa on nooremaid mehi, kuid näiteks tuli kohe esimesel õhtul üks vanem proua Novgorodist, kes torkas oma käekoti ette korvi ja suundus tasasel tempol mööda linna ringi tiirutama.

Tartu kesklinnas on proovitud turistidele laenutada nii jalgrattaid kui Segway tasakaalusõidukeid, kuid ükski äri pole seni kaua kestnud.

Kahk ütles, et elektrijalgratta eelis ongi see, et sellega pole keeruline sõita, astud (või istud, lisada saab ka istme) peale ja vajutad gaasinuppu. Seetõttu on lootust, et inimeste huvi ei rauge. Esialgu on MyWayl luba rattaid Küüni tänaval laenutada oktoobrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles