Üliõpilaselamu saab uue fassaadi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja soojustamine on täies hoos.
Maja soojustamine on täies hoos. Foto: Kalev Saar

Juuli algusest on remondis Pepleri 14 ühiselamu. Maja fassaadi uuendatakse ning tööde käigus freesitakse tubade välisseintesse avad, kuhu paigaldatakse värskeõhuklapid.

Tartu ülikooli kinnisvaraosakonna juhataja Heiki Pagel ütles, et ühiselamu soojustatakse, tehakse korda fassaad ja tubadesse tuleb ventilatsioon. Pageli sõnul on ehituse eesmärgiks, et talvel oleksid küttekulud väiksemad ning maja näeks ilusam välja.

Üliõpilaselamule tehti viimati remont 2001. aastal, kuid siis fassaadi ei korrastatud.

Praegu soojustavad ehitajad tagumist majakülge. Aknad on väljast kaetud tolmu- ja määrdumiskindlalt. Tööde käigus paigaldatakse esimesele korrusele peale värskeõhuklappide ka tubade uste kõrvale siirdeõhuklapid. Töid teevad OÜd Villaare Ehitus ja KVL Ehitus. Fassaaditööde lõpuaeg on 28. oktoober.

Pepleri 14 ühiselamus on ka hostel. Tartu üliõpilasküla majutusjuhi Janika Hango sõnul hosteli tegevust remonditööd ei mõjuta, sest ehitus suurt müra ei tekita ning külalisi on maja fassaadiremondist teavitatud.

Teistest üliõpilaselamutest tehakse ehitustöid Nooruse 7, kus remonditakse duširuume, ning Raatuse 22, seal renoveeritakse nullkorrust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles