Saksamaal tegutsev endine vanemuislane lavastab Tartus

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koreograaf Ruslan Stepanov (keskel) jagab «Klapi» proovi alguses näpunäiteid. Teda kuulavad Arolin Raudva (vasakult, seljaga), Raho Aadla ja Sigrid Savi.
Koreograaf Ruslan Stepanov (keskel) jagab «Klapi» proovi alguses näpunäiteid. Teda kuulavad Arolin Raudva (vasakult, seljaga), Raho Aadla ja Sigrid Savi. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikooli vanas kirikus (Jakobi 1) algab filmifestivali tARTuFF etenduskunstide programm, mille avab täna kell 18 esietenduv Ruslan Stepanovi tantsulavastus «Klapp».

Stepanov oli pärast Viljandi kultuuriakadeemia lõpetamist aastail 2002-2012 Vanemuise tantsija ja koreograaf. Ta on pälvinud kaks Eesti Teatriliidu teatriaasta auhinda: aastal 2010 balleti -ja tantsulavastuse eriauhinna «Kevade» eest ning aastal 2013 tantsulavastuse preemia lavastuse «Carrrmen!» eest.

Saksamaale siirdunud Stepanov liitus Görlitzi linnas tantsutrupiga Wee Dance Company ning tegutses põhiliselt tantsijana, kuid tegi ka väiksemaid tantsulavastusi. Enne tänast «Klapi» proovi ütles ta, et on nüüdseks valinud vabakutselise koreograafi tee. Eestis peatub ta veel paar nädalat ning naaseb seejärel Görlitzisse ja seejärel Berliini.

«Klapis» kõlab elektroonilist muusikat (näiteks Maschinenfabrik) ja ka Bachi. Tantsijad valis Stepanov välja videotest, mida talle oli saatnud Tallinna tantsuteatri juhataja-produtsent Heili Lindepuu. Nii tulevadki täna ja samuti 5. augustil ülikooli vanas kirikus vaatajate ette Sigrid Savi, Arolin Raudva ja Raho Aadla. Esimene neist veel õpib Viljandi kultuuriakadeemias, teised kaks on selle kooli hiljuti lõpetanud.

6. augustil saab Heili Lindepuu teatel Tartuffi etenduskunstide programmis ülikooli vanas kirikus vaadata mulluse filmifestivali kõrvalprogrammi jaoks valminud tantsulavastust «Lumière», mille koreograaf on Dmitri Harchenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles