Laululind hoiab lapsi nüüd ka Õssus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel avati lasteaed "Laululind".
Reedel avati lasteaed "Laululind". Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Endises maaülikooli Eerika õppehoones kohtuvad kahe omavalitsuse lasteaiad - Tartu Kesklinna lastekeskuse ajutise asupaiga kõrval võttis koha sisse Ülenurme valla lasteaia Laululind filiaal.

Reede hommikul kogunes Õssu külla pidulikule avamisele umbes poolesaja inimese ringis. Peale heade sõnade tuldi kohale veel piknikukorvi, kohvimasina ning igiliikuritega.

Nüüdsest kahe paiga vahel end jaotav Laululinnu direktor Tiina Trees sõnas, et Õssu küla filiaalis jätkatakse samade põhimõtete alusel tegevust, mida on kasutatud aasta varem avatud Soinaste Laululinnu lasteaias. Sealhulgas rõhutas ta, et olulisel kohal saab olema lastele tervislike eluviiside tutvustamine.

"Kui tervist edendav lasteaed oleme viimase aasta jooksul korraldanud mitmeid spordipäevi, rääkinud isiklikliku hügieeni pidamisest, viinud läbi "Hea toidu hommikuid", kus maitsti erinevaid köögivilju ja tehti koos salateid," ütles Trees. Lastel hoiab veel igapäevaselt silma peal tervishoiutöötaja, kes aitab muuhulgas tagada eale sobiva ja tervisliku toidu.

Lastele avati ametlikult uksed täna, kui kuni 120 Ülenurme valla last said endale uue päevase pelgupaiga. Kolme korrust jagavad kokku kuus rühma, millest on seni on täitunud neli: kaks sõimerühma (kuni 3 aastased lapsed) ning kaks liitrühma, kus ühiselt jagavad mängupinda eri vanuses lapsed (näiteks 3-5 aastased). Ülejäänud kahte rühma hakatakse valla üldjärjekorra alusel komplekteerima homme.

Lasteaias tegutseb ligi 30 liikmeline personal, muuhulgas on rühmaõpetajate kõrval olemas ka logopeed, liikumisõpetaja ning muusikaõpetaja.

Õppealajuhataja Deivi Pard loodab, et varsti õnnestub luua ka seni vaid mõttes mõlkunud loodusetuba. Koht, kus lapsed saaksid roheliste taimede keskel vee ja liivaga mängida ning ehk ka hoolt kanda mõne elusolendi eest. Looduse lähemale toomiseks on saavutatud kokkulepe bioloog Rein Kuresooga, kelle fotod hakkavad maja koridore ilutsema.

"Õnneks ei pea siin linnamürast eemal olles just kaugele minema, et loodusega tuttavaks saada. Piisab kui astuda samm uksest välja," lausus Trees.

Nagu ka lasteaia nimest aimata võib, saab tervise edendamise kõrval tähtsaks muusika lõimimine õppetegevusega. "Muusika saab ka siin majas palju kõlama, teeme koorilaulu, rütmikat ning laseme lastel erinevaid pille proovida," märkis Trees. Laululinnu motiive võib märgata nii seinakaunistuste kui ka rühmanimede hulgas.

Kui maja on peale mõne pisiasja valmis, siis mänguväljakut peavad lapsed  ootama veel kaks nädalat.

Ülenurme vallas tegutseb nüüd kokku viis lasteaeda: lisaks Laululinnu lasteaedadele asuvad valla territooriumil veel Ülenurme lasteaed, Tõrvandi lasteaed Rüblik ning eralasteaed Kullerkupp. Vallas on ligi 8000 elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles