Suveülikool hoiab augustis mõtte terava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Ove Maidla / Postimees

Täna on kõigil huvilistel võimalik minna kuulama Tartu ülikooli suveülikooli tasuta avaloengut, mille peab lektor Ken Kalling ülikooli. Lisaks kestavad terve augustikuu ühe- kuni kolmepäevased kursused, mis sel aastal liigituvad teema alla «Keha ja vaim».

Tartu ülikooli täiendusõppekeskuse juhataja Ülle Kesli ütles, et avaloengu sisu on praegu veel saladus. See läheb küll kokku suveülikooli üldise teemaga, kuid kõik muu on jäetud õppejõu enda mängumaaks ja interpreteerimiseks.

Kui avaloeng on kõigile prii, siis kursused on Kesli sõnul tasulised ning osaliselt ka sihtrühmapõhised. Samas usub ta, et igaüks leiab valikust ka midagi endale huvi pakkuvat.

Loengute valik on tehtud põhimõttel, et see sobituks mõistetega keha ja vaim. Nii ongi kursusi seinast seina alates psühholoogilistest õppetundidest ja lõpetades kehalise sportliku vormi hoidmisega. Kuna õppides käib aga nagunii üleüldine enesearendamine, siis mahuvad selle teema alla päris paljud valdkonnad, nentis Kesli.

Kursustest osavõtvate inimeste arv sõltub metoodikast, mida teadmisi jagades kasutatakse, nii võib rühma suurus kõikuda koguni vahemikus 10–50 õppurit. Praktika ja teooria käivad sealjuures enamikus kursustes käsikäes.

Kuigi paljud kohad on juba täis, leiab kindlasti kursusi, kuhu saab end veel kirja panna, arvas Kesli.

Tartu ülikooli suveülikool on pika traditsiooniga ning toimub juba alates 2000. aastast.

Suveülikool

«Keha ja vaim»

Avaloeng 4. augustil kell 16 TÜ muuseumis Lossi 25.

Võimalus külastada näitust «Pea asi: maailm õlgadel».

Kursuste lisainfo www.ut.ee/et/koolitus/suveulikooli-kursused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles