Protolabi tuhandes tellimus tuli kõrgtehnoloogiaettevõttelt

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SA Tartu Teaduspark.
SA Tartu Teaduspark. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Teaduspargis tegutseva Protolabi töökoda võttis vastu tuhandenda tellimuse. Selleks on superkondensaatorite elektrolüüdiga täimise seade, mille tellis Skeleton Technologies.

Teaduspargis alustanud ja Saksamaale laienenud Skeleton Technologies arendab superkondesaatoreid ehk ülivõimsaid energiasalvesteid. Seesama ettevõte, mille klientide hulka kuuluvad näiteks Euroopa Kosmoseagentuur ja Euroopa juhtivad autotöösturid, on Protolabi teenuseid kasutanud oma tegevuse algusest peale.

«Tellimuste arv pole omaette eesmärk, kuid näitab ettevõtete huvi kasvu Protolabi teenuste vastu,» ütles Protolabi juhataja Roman Mugur. «Koostöö selliste meeskondadega nagu elektroonilise lillepoti arendaja Click&Grow, tudengisatelliidi tiim Mart Noormaa juhtimisel, fototehnika arendaja LCDVF OÜ, Skeleton Technologies ja paljud teised on Protolabi arengut tugevalt mõjutanud. Oleme kujunemas Liivimaa tuntuimaks tootearenduse tugiteenust pakkuvaks üksuseks.»

Protolabi peenmehhaanika töökoda alustas tegevust 7. oktoobril 2009. Protolab valmistab eritellimusel tootmis- ja katseseadmeid, toodete prototüüpe, pakub arvjuhtimisega metallilõikepinkide teenuseid ning korraldab ka koolitusi.

Tellimusi on aastast aastasse pidevalt juurde tulnud. Mullu oli neid 356 ja käesoleva aasta esimese poolel juba 335.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles