Kuumad küsimused: milline temperatuur on praeguse kuumalaine ajal toidukohtade köökides?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Milline temperatuur on praeguse kuumalaine ajal toidukohtade köökides?

Vastab toidukohtade omanik ja kokk Joel Ostrat:

Eri köökides on erinevalt. Mõnel pool on paigaldatud kliimaseadmed, mis puhuvad külma, seal on mõistlik. Aga muidu pliidi ääres, ma arvan, et 45 kraadi võib olla see temperatuur.

Aga kui paljudes toidukohtades üldse on kliimaseade?

Ma arvan, et väga vähestes. Eriti keeruline on seda paigaldada raekoja platsi kohtades, kus on vanad majad ja ei ole võimalik torustikku vedada.

Toidukohad on praegu ju kliente täis, ilmselt ei pääse kokad siis köögist kusagile?

Eks igaüks peab ise seda sättima. Saab ju teha pause ja jahutava duši all käia. Ja kui paljudele kokkadele tavaliselt ei meeldi kaupa ära panna külmkambrisse, siis praegu tahavad kõik seda teha. Külmkambris käiakse vabatahtlikult ladumas, midagi tegemas.

Kokad ei saa vist, nagu teetöölised, riideid ka ära võtta?

Ei saa jah, täisriides ning midagi peab peas ka olema.

Kas jahedamal ajal on temperatuurid sarnased või on siis sama kuum?

Siis on ikka jahedam köögis ka. Siis, ma arvan, on 25–30 kraadi kandis. Praegu lihtsalt selle kuumaga on köögis palju kuumem.

Rohkem küsimusi ja vastuseid homses Tartu Postimehes. Esitage ka oma küsimus aadressil tartu@postimees.ee. Meie leiame vastaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles