Tartumaa jooksja lõpetas Saadjärvel teisena

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Saadjärv.
Pildil Saadjärv. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Pühapäevasel kuumal suvepäeval anti start esimesele suvejooksule ümber Saadjärve. Teisena lõpetas jooksu Tartumaalt pärit Anti Puustus, kes kaotas keenialasest võitjale Ibrahim Mukungale üle nelja minuti.

Saadjärve jooksul polnud vastast Mukungale, kes lõpetas ajaga 56.35,2 ning suutis ainsana 17,5 kilomeetri pikkuse distantsi joosta alla tunni. Teisena lõpetanud Puustuse aeg oli 1:00.40,7. Kolmandana finišeeris Priit Lehismets ajaga 1:01.24,4.

Naistest pidas kuumusele kõige paremini vastu Evelin Talts, kes finišeeris üldjärjestuses 27. kohal ajaga 1:11.14,7. Teisena lõpetas Kaisa Kukk ajaga 1:13.53,6. Kolmas koht kuulus Sigrid Valdrele ajaga 1:16.06,5.

Pärast Harku järve ja Pühajärve jooksu sarja liider olnud Sergei Tšerepannikov ei suutnud enamat viiendast kohast.

Kokku tegi kuumal suvepäeval tiiru Saadjärvele 416 osalejat. Mumuu lastejooksudel osales aga 90 väikest jooksusõpra.

Järvejooksude sarja korraldaja Urmo Raiendi rääkis, et võistlusele oli registreerunud küll umbes 600 osalejat, kuid ligi 150 eelregistreerijat jäi tulemata ning võib arvata, et põhjus seisnes enamasti kuumas ilmas. Raiendi sõnul vajas üks jooksja ka kiirabisse toimetamist, kuid õnneks suuremaid vahejuhtumeid seoses kuuma ilmaga polnud.

«Oli näha, et inimesed võtsid korraldajate poolseid hoiatusi ja soovitusi väga tõsiselt nagu rohkelt vett juua ning joosta tavatempost natukene aeglasemalt,» sõnas Raiend.

Järvejooksude järgmine etapp peetakse ümber Ülemiste järve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles