Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Lugemine laiendab lavastusi

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Mart Kivastik.
Mart Kivastik. Foto: Andres Ehrenpreis

Nüüd on siis selge, kui palju on äsja Tartus laulupeomuuseumi pargis etendatud «Eesti asja» lavastuses Mart Kivas-tiku ja kui palju näitetrupi, eeskätt lavastaja Ingomar Vihmari loomingut.


Etendust näinud ja lugemise selgeks õppinud inimesel on võimalik võtta raamat ja lihtsalt lugeda. Ja nii näiteks selgub must valgel, et lavastuses kasutatud kaugjuhitav väikelennuk ei ole kirjaniku välja mõeldud, sest näidendis ei ole sellest juttu.

Kivastik esitles oma uut näidendikogumikku eelmisel kesknädalal Tartu kirjandusmaja krüptis. Lisaks «Eesti asjale» on ta pannud kaante vahele samuti juba etendatud «Käsu Hansu ajalootunni» ja eeloleval reedel Viinistus esietenduva «Kivist külalised». Nii et peagi saab ka seda lavastust lugemisega laiendada.

Näidendikogumiku «Eesti asjad» üllitanud MTÜ Kaks Musketäri on kirjastus ja produktsioonifirma, mis toob vaatajate ette ka lavastuse «Kivist külalised».

Kirjastaja ja produtsent Mari Sepp märkis, et varem on Kaks Musketäri kirjastanud tema õe Tiina Sepa teose «Kas jääte ööseks? Hospitalera päevik». See ilmus mullu.

Raamat
Mart Kivastik, «Eesti asjad», näidendid,
Tartu 2010, 288 lk.

 

Tagasi üles