Tartu valmistub hansapeoks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarsild on juba hansapäevade ehteis.
Kaarsild on juba hansapäevade ehteis. Foto: Risto Mets

Esmaspäeval asus hulk inimesi sättima Emajõelinna pidurüüsse. Reedest pühapäevani peetakse Tartus maha järjekordsed hansapäevad.


Hansapäevad algavad piduliku rongkäiguga reedel, 16. juulil kell 18.30 Raekoja platsilt läbi vanalinna, millest kõik külalised on oodatud osa võtma ajastuhõngulisis rõivais.

Päev varem hakkavad kehtima ajutised liikluspiirangud. Festivali vältel esineb liiklussulge Jaani, Lossi, Lutsu, Poe, Vabaduse pst ja Ülikooli tänaval.

Juba 15. korda peetavate hansapäevade kulminatsiooniks on kogu linnarahvale mõeldud pulmapidu, mis peetakse laupäeval, 17. juulil Raekoja platsil. Lisaks laienevad hansapäevad ka Pirogovi platsile, kuhu tulevad end tutvustama Tartumaa vallad.

Tartumaa linnas asuvad väljapanekud ja töötoad, mis tutvustavad nii kohalikele kui ka külastajatele Tartumaad. Saab teha näputööd, meisterdada ehteid ja uurida Tartumaa ajalugu. Pirogovi platsil asub pea 20 erinevat töötuba Tartust ja ümberkaudsetest valdadest.

Teiste seas on esindatud Eesti Põllumajandusmuuseum, Tartumaa rahvakultuurikeskus ja trükimuuseum.

Samuti on Pirogovi platsil üles seatud lava, kus saab päeval näha rahvatantsu ja –muusikat ja laupäeva õhtul ka erinevaid Tartumaal tegutsevad noorteansambleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles