Ülejäänud lasterõivad leiavad koha ühes hansatelgis

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Hansapäevad 2009.
Tartu Hansapäevad 2009. Foto: Andres Ehrenpreis

Tartu hansapäevadele tulijad saavad muu melu keskel ära kasutada võimaluse teha lastekodulastele head.


Selleks tuleks juba praegu kodus üle vaadata oma kapid ja panipaigad ning neist välja korjata seisma jäänud korralikud lasterõivad  ja -jalanõud, samuti mänguasjad, spordivahendid ja lauamängud, kui oma pere lapsed on neist välja või üle kasvanud.

Rahvusvahelise heategevusorganisatsiooni Art of Living tartlastest vabatahtlikud sätivad hansapäevadel Vanemuise ja Tartu kaubamaja vahelisele platsile üles telgi, kuhu neid asju just oodataksegi.

Üks ettevõtmise organiseerijaid, õpetaja Õnne Nummert ütleb, et kõik annetatud rõivad ja muud esemed kingitakse edasi lastekodulastele ja seepärast peaksid need olema väga heas korras. «Kindlasti ei soovi me pehmeid kaisukarusid ja -jänkusid,» märkis ta.

Õnne Nummert on nelja poja ema ja annab ise ära oma poistele väikseks jäänud ujumislestad, ühe vähekantud jope ning ilmselt paar paari pidulikke kingi. «Uute pidulike kingadega on alati see häda, et enne, kui järgmine pidu tuleb, on need lapsele juba väikseks jäänud,» tõdeb ta.

Oma organisatsiooni tutvustades ütleb Nummert, et nad on pühendunud õnneliku, vägivalla- ja stressivaba maailma loomisele. «Üks meie suund on heategevus, sest ka see muudab inimesi paremaks ja toob neile hea enesetunde,» sõnab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles