Politsei hoiatab lõunaeestlasi libainspektoritena esinevate kelmide eest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment tööinspektsiooni kodulehelt.
Fragment tööinspektsiooni kodulehelt. Foto: www.ti.ee

Tartu politsei hoiatab inimesi kelmide eest, kes külastavad erinevaid ettevõtteid ja esitlevad end tööinspektsiooni inspektoritena.

Viimase kahe päeva jooksul on tööinspektsioonile laekunud mitu teadet selle kohta, et Tartus on end tööinspektoritena esitlenud kelmid külastanud kahe päeva jooksul mitmeid erinevaid Tartu linna ehitusettevõtteid, vahendas PPA Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Ettevõtte territooriumile libainspektoritena saabunud kelmid on peatanud sealse töö sooviga kontrollida töötingimustest kinni pidamist. Väidetavate puuduste korral on end inspektoriteks nimetanud kelmid ähvardanud ettevõtet kuni 800-eurose rahatrahviga.

Politseile teadaolevalt ei ole seni keegi kelmide ohvriks langenud.

Korrakaitsjad tuletavad meelde, et kui ettevõtte territooriumile saabub tööinspektsiooni tööinspektor sooviga midagi konkreetset kontrollida, on ta kohustatud teile küsimise peale oma töötõendit näitama. Kui isik aga töötõendi näitamisest keeldub, tuleks asjaolude selgitamiseks helistada tööinspektsiooni üldnumbrile 626 9400 ning küsida, kas sellise nime all ennast esitlev inimene on tööinspektor või mitte. Kui saate inspektsioonist eitava vastuse, tuleks koheselt helistada politsei lühinumbril 110.

Kõigil, kellel on olnud kokkupuuteid antud skeemiga, palutakse kindlasti ühendust võtta politseiga, kuna erinevatelt sündmuskohtadelt saadud info aitab korrakaitsjatel võimalikele kelmidele kiiremini jälile saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles