Suvepilt: «See enneaegne armastus…»

Signe Ivask
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheksas Tartumaa trallam.
Üheksas Tartumaa trallam. Foto: Andres Ehrenpreis

Laupäeval rõkkas Antoniuse õu laulust, tantsust ja rõõmuhõisetest. Nimelt avasid mudilased Triinu ja Taavi lasteaiast oma laulude ja tantsudega seal üheksanda Tartumaa trallami.


Pärast noorte esinemist hakkasid ringmänge mängima Vastse-Kuustest pärit pikad piigad. «Lapsed, kas te mängima ei taha minna?» küsis kasvataja oma hoolealustelt. Helikiirusel kadusid lapsed lava kõrvalt puuvilust tantsuplatsile, nendega ühinesid ka mõned julgemad publiku hulgast.

Sõõris kepseldes laulsid nad kõik koos sellest, kuidas poisid tuleb Tartu laadale müügiks viia ja kuidas enneaegne armastus on vaid kurvastus.

Nii vanemad kui ka nooremad esinejad kiitsid esinemispaika ja pealtvaatajaid, kes kogu kavale innukalt kaasa elasid. Ainus, mille üle kohalolijad pisut nurisesid, oli taevas armutult lõõmav päikesekera.

«Rahvariietes on jube palav,» ütles üks väike tantsija pärast esinemist, näidates sealjuures oma pakse valgeid sukki, villast rahvarõivaseelikut ja pikakäiselist pluusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles