Koduperenaine toetab lõpuni Saksamaad

Martin Pau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodupere-naine Katrin Rosin
Kodupere-naine Katrin Rosin Foto: TPM

Kolme lapse ema Katrin Rosin usub, et kui Hispaania suudab jalgpalli MMi finaalis oma taktika sama hästi maksma panna kui poolfinaalis, lähevad kuldmedalid hispaanlastele.


Milline oli esimene jalgpalli MM, millest on mälestusi jäänud?

Eelmine. Vaatasin seda küll juhuslikult, suur jalgpallihuviline ma veel polnud, aga sealt hakkas huvi tekkima. Eelmist EMi vaatasin juba teadlikult, kujunesid lemmikud ja hakkasin mängust aru saama.

Miks väärib jalgpall vaatamist? Kenad mehed, taktikaline põnevus, isiklik osavus?

Noh, muidugi saab ilusaid mehi ka vaadata, aga peamiselt ikkagi mängu ilu. Kunagi tundus mulle, et jalgpall on väga igav, sest väravaid tuleb nii vähe. Nüüd on vastupidi: see lisab põnevust, kui sa ootad ja ootad ja siis tuleb värav. Muidugi on tore, kui väravaid lüüakse rohkem, aga mängu ilu selles seisnebki, et ühest väravast sõltub palju.

Kas Lõuna-Aafrika MM on pakkunud piisavalt ilu?

Jah, on tõesti. Eriti on ilu pakkunud just need meeskonnad, kes said poolfinaali. Väga sümpaatselt on mänginud Uruguay, aga ka Argentiina mängis ilusti, kuigi Saksamaa vastu ei saanud.

Kolmapäeval üllatas Hispaania. Seni on nende mäng olnud pigem kahvatu, aga Saksamaa vastu lõid nad tugeva kaitseliini ja sakslased ei saanud neist kohe kuidagi mööda.

Pigem jätsid sakslased ootamatult halli mulje?

Jah, nad ei saanud oma mängu kohe kuidagi käima. Hispaanlased olid neil kõikjal ees. Kahjuks, sest ise olen tegelikult Saksamaa poolt.

Miks?

Mulle need noored mängijad väga meeldivad. Koondis on väga ühtne, söödud ja kokkumäng suurepärased.

Kes võidab pronksimängu?

Hoian pöialt Saksamaale, aga eks siis vaatab. Suárez saab jälle mängida, eks siis ole ka Uruguayst rohkem loota. Ei saa öelda, et nad oleks Hollandi vastu viletsalt mänginud.

Kes kulla saab?

Kui Hispaania suudab oma taktika hollandlastele peale suruda, siis Hispaania. Aga eks paistab, finaal tuleb igatahes väga põnev.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles