Esmakursuslased saavad taotleda ühikakohta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Tartu üliõpilasküla ühiselamu aadressil Narva mnt. 27.
Pildil Tartu üliõpilasküla ühiselamu aadressil Narva mnt. 27. Foto: Margus Ansu / Postimees

Alates 14. juulist saavad eritingimustel ülikooli vastuvõetud esmakursuslased taotleda kohta Tartu üliõpilasküla ühiselamutesse. Üldine esmakursuslaste kohataotlus algab 23. juuli südaööst.

Üliõpilasküla majutusjuhi Janika Hango sõnul on nad pakkumise teinud 40-le eritingimustel ülikooli vastuvõetud esmakursuslastele. Tänavu on üliõpilaselamutes 360 kohta, natuke vähem kui eelmisel aastal.

23. juuli südaööst saavad kõik tulevased esmakursuslased teha kohataotlusi. Hango märkis, et eelnevad aastad on näidanud, et esimese kümne minuti jooksul esitatakse ligi sada taotlust.

Hango soovitab esmakursuslastel enne kohataotlemist tutvuda majade ja pakutavate üürihindadega ning mõelda missuguses ühiselamus ollakse valmis elama. Tulevased üliõpilased võiksid taotluses ära märkida mitu ühiselamut ja kommentaaridesse kirjutada nende eelistusjärjekorra.

Üliõpilasküla tehtud pakkumist Hango tagasi lükata ei soovita. «Pakkumine kehtib seitse päeva ja kui taotleja ei sõlmi lepingut või ei vasta pakkumisele, siis uut pakkumist ta ei saa,» ütles ta. Pigem soovitab Hango esmakursuslastel teada anda, kui pakkumine ei sobi, sest võib-olla saab leida lahenduse.

Hango sõnul eelistavad üliõpilased võimalikult odavat majutust ning isegi remontimata ühiselamutesse on palju soovijaid. Näitena toob ta Nooruse 7 ühiselamu, mis asub biomeedikumi lähedal.

Majutusjuht ei soovita esmakursuslastel teha ühekohaliste tubade taotlusi, sest nende ootejärjekord on aasta-poolteist. «Muidu võib juhtuda nii, et sügisel ei saagi elukohta,» märkis ta.

Hango rääkis ka, et kui tulevane üliõpilane siiski soovib üksinda toas elada, siis võimalik on võtta kahene tuba, kuid sel juhul tuleb üürihind topelt kallim.

1. juulist tõusid Tartu üliõpilaskülade ühiselamute üürihinnad. Hango lisas, et hinnad tõusid erinevalt. «Ühes majas tõusis näiteks kolm protsenti, teises kümme,» märkis ta. Tagatisraha on renoveeritud üliõpilaselamutes sel aastal 100 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles