Malevlased hindavad seltskonda

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile said malevlased Marily Pokk (vasakult), Timo Siimon, Tanel Lukk, Brett Lee Aso, Laura Kazakova ja Karita Käesel Anne noortekeskuses proovida T-särgile logo trükkimist.
Eile said malevlased Marily Pokk (vasakult), Timo Siimon, Tanel Lukk, Brett Lee Aso, Laura Kazakova ja Karita Käesel Anne noortekeskuses proovida T-särgile logo trükkimist. Foto: Kalev Saar

Sellel suvel veedab enam kui pool tuhat Tartu noort osa suvest malevas, kus tehakse enamasti kergemaid heakorrastus- ja abitöid. Muidugi ei puudu programmist ka meelelahutus.

Tähe noorteklubi seitsmes rühm 15 noorega alustas üheksapäevast malevasuve selle nädala alguses. Peamiselt teevad noored heakorratöid, nagu uste ja akende pesemine, ning samuti mitmeid välitöid.

Noorte päev algab hommikul kell 10 ning igal rühmal on oma kindel piirkond, kus tegutsetakse. Eilne päev oli aga teistmoodi, sest Anne noortekeskuses trükiti T-särgile logosid.

Enim meeldib seltskond

Timo Siimon on esimest aastat malevas ning ta sattus enda sõnul sinna tänu oma sõbra ettepanekule, et tore oleks suvel raha teenida.

«Muidu lihtsalt passid suvel kodus ja pole midagi teha, tore on tööd teha ja kasulik olla,» lisas omalt poolt Karita Käe­sel.

Malevas viibitakse juba mitmendat päeva ja siiani on Tähe noorteklubi rühmale töö väga meeldinud, peamiselt küll uute sõprade ja seltskonna tõttu.

Tööpäev kestab neli tundi ja pikemat päeva ei soovita, sest vaba aega on samuti vaja.

Noorte malevapäev ei piirdu sugugi ainult tööga, vaid programmis on hulgaliselt lisategevusi, mille teeb põnevaks asjaolu, et noored ei tea neid tegevusi pikalt ette.

Tulemas on näiteks filmiõhtu koos teiste rühmadega ning nädala pärast saadakse kokku kõikide Tartu malevlastega.

Malevlane Tanel Lukk rääkis, et üleeile käidi fotojahil, mis seisnes vanade fotode järgi orienteerumises. Noormees rääkis, et talle on oluline, et lõbu ja töö käiks üheskoos, ning kõige enam pakubki rõõmu seltskond.

Noorte sõnul on kogemus siiamaani positiivne olnud ja järgmine aasta soovitakse kindlasti malevasse tagasi tulla.

Ainult kiidusõnad

Tähe noorteklubi noorsootöötaja ja rühma juht Tiina Lehtme rääkis, et aeg malevas on lühike, kuid oluline on noortele suvel anda ka aega iseenda jaoks, seega peab ta üheksat päeva piisavaks ajaks.

Lehtme alustas rühmajuhina 2011. aastal ja on siiani noori juhendanud põhiliselt Tallinnas, tallinlased on tema sõnul Tartu noortest väga erinevad.

«Tartu noored teavad üksteist palju rohkem ja seega on gruppe lihtsam tööle saada, samuti ollakse Tartus kokkuhoidvamad,» kinnitas ta. Lehtmel jagus noortele ainult kiidusõnu: «Kõik on üllatavalt tublid ja mõnikord isegi liiga tublid ja seega olen väga rahul.»

Malev

• Osalevad Tartu noored vanuses 13–18.

• Kestab 9. juunist 30. augustini.

• Töökohad: noortekeskused, haljasalad, raamatukogud, koduta loomade varjupaik, marjapõllud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles