Noorujujad purustasid Eesti rekordeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjamaade noorte meistrivõistlustelt viis medalit: kaks kulda ja kolm hõbedat teeninud Kregor Zirk ja nelja pronksmedaliga naasnud Hannabel Aria.
Põhjamaade noorte meistrivõistlustelt viis medalit: kaks kulda ja kolm hõbedat teeninud Kregor Zirk ja nelja pronksmedaliga naasnud Hannabel Aria. Foto: Erakogu

Tartlane Kregor Zirk võitis Kopenhaagenis 12.-13. juulil peetud Põhjamaade noorte meistrivõistlustel viis medalit: kaks kulda ja kolm hõbedat.

Esikoha sai Kregor Zirk 200 meetri vaba- ja 50 meetri liblikujumises, sealjuures on vabaujumise tulemus 2.53,71 uus Eesti noorte ja juunioride rekord.

Hõbemedalid tulid 100 meetri liblik- (57,05), 200 meetri kompleks- (2.11,23) ja 200 meetri liblikujumises (2.07,78), viimasel alal jäi esikoht vaid 0,08 sekundi kaugusele. Kahe nädala eest kaotas Zirk samal alal Eesti meistri tiitli Pavel Narõškinile 0,12 sekundiga.

Kregor Zirk ütles, et Põhjamaade meistrivõistlusteks saavutas ta hea vormi ning ta oli selleks võistluseks põhjalikult valmistunud, kuid sellegi poolest oli viie medali võitmine talle üllatus.

«Lootsin, et püstitan kaks Eesti noorte rekordit, kuid et võidan lausa viis medalit – seda küll loota ei osanud,» märkis ta.

Edukaim võistlus

Tartusse võideti üheksa individuaalmedalit, millest viis võitis Kregor Zirk, ning selle tulemusega oli ta meistrivõistlustel kõige enam individuaalseid medaleid võitnud poiss. Zirk sõnas, et see võistlus oli tema sportlaskarjääri kõige edukam.

Karel Seli, kes võitis hõbemedali 50 meetri rinnuliujumises (30,09), ütles, et ta jäi võistlusega rahule, kuigi lootis esikohta.

«Vorm ei olnud kõige parem ning märtsis jäi üks laager ka vahele,» märkis ta.

Eelmisel aastal võitis Seli Islandil meistrivõistlustel kuldmedali.

Nii Seli kui Zirk kuulusid Matis Hiie (Keila SC) ja Marko Matteus Langeliga (Audentese SK) 4 x 200 meetri vabaujumises Eesti noorte rekordi 8.08,41 püstitanud meeskonda. Kombineeritud teatevõistkond võitis hõbemedali.

Kõigil seliliujumise distantsidel – 50, 100 ja 200 meetri – võitles endale kolmanda koha välja Hannabel Aria. Aria sai neljanda pronksmedali 4 x 200 meetri vabaujumises koos Annete Halliku (Wiru Swim), Meribel Saare ja Margaret Markvardtiga (mõlemad TOPi Ujumisklubi). Tulemus 8.57,75 on ka uus Eesti juunioride rekord.  

Eesti oli 15 medaliga kolmas riik Taani ja Rootsi järel.

Edu ka Hollandis

Tartu neiu Kertu Ly Alnek oli edukas Hollandis 9.–13. juulil peetud juunioride Euroopa meistrivõistlustel. Alnek püstitas võistlustel kolm Eesti noorte, kuni 14-aastaste tüdrukute rekordit ja jõudis kahel korral poolfinaali.

Alnek alustas meistrivõistlusi 100 m vabaujumise rekordiga 58,66, isiklik tipptulemus paranes 0,63 sekundi võrra. Eelmine rekord (58,71) oli aastast 1998 Elina Partõka nimel.

Edasi põrmustas Alnek enda nimel nädala jagu olnud 200 m vabaujumise rekordi 1,81 sekundiga, aeg 2.06,84. See tulemus viis neiu poolfinaali, mille ta lõpetas 16. kohaga (2.06,98). Poolfinaali jõudis Alnek ka 50 meetri vabaujumises, kus ta sai 12. koha ning püstitas uue noorte rekordi 26,61.

Ujumise Spordiklubi ja Alneki treener Annelii Jaal jäi võistlustega väga rahule: ta ei osanud lootagi, et nii hästi läheb. «Teadsin, et Kertu ujub hästi, aga et nii hästi – see oli paras üllatus,» märkis ta.

Jaali sõnul hakati Euroopa meistrivõistlusteks harjutama juuli alguses. Treeniti  Tallinnas, sest Tartu Aura veekeskus on hooldustööde tõttu augusti alguseni suletud.

Jaal juhendab ka Põhjamaade juunioride meistrivõistlustel neli pronksmedalit võitnud Hannabel Ariat.

Meistrivõistlustel Hollandis oli Eesti koondises peale Kertu Ly Alneki veel neli tartlast: Henri Reinsalu Ujumise Spordiklubist ning Cevin Anders Siim, Karl-Johann Luht ja Robert Roose Tartu Ujumisklubist. Tartu poistest oli võistlustel parim Henri Reinsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles