Tasuta festival kutsub Vasulasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viis aastat tagasi toimus Vasulas 10. Amme Rock.
Viis aastat tagasi toimus Vasulas 10. Amme Rock. Foto: Priit Mürk/Postimees

Amme Rock on juba tavaks kujunenud rokkfestival, mis tänavu kestab 18.–20. juulini. Järjekorras juba 16. festival toob Tartumaale Vasulasse esinema kollektiive Eestist, Soomest, Itaaliast ja mujalt.

Ürituse üks korraldajaid Vladislav Albrant ütles, et võrreldes eelmiste aastatega on oodata rohkem esinejaid, tehnika on võimsam ja lava suurem. Lisaks eraldatakse koht järelpeoks ning rajatakse jämmimislava, kus muusikat teevad ka DJ-d.

Albranti hinnangul on esinejate kvaliteet aastate jooksul paranenud: varem olid kohal peamiselt C-kategooria, nüüd pigem B- ja isegi A-kategooria esinejad.

Festival on nime saanud Amme jõe järgi, mille ligidal kogu sündmus aset leiab.

Albrant rääkis, et legendi järgi sai üritus 1997. aastal alguse tänu ühele kohalikule muusikasõbrast külaelanikule. Nimelt oli ta oma sünnipäeval öelnud, et kui bänd Kolumbus Kris sinna esinema tuleb, sööb ta oma sokid ära.

Tutvuste kaudu tekkiski bändil mõte, et võiks minna metsa jämmima ja puhkama – nii antigi Vasulas esimene kontsert. Lavaks sai traktorikäru, mille peale tõmmati present ning pandi tehnika. Albrant lisas, et sellest ajast peale pole Kolumbus Kris puudunud üheltki Amme Rockilt ning nemad on seega ka sealne põhiveteranbänd.

Korraldaja sõnul külastas eelmisel aastal festivali ligi 2500 inimest ja vähemalt sama palju rahvast oodatakse ka nüüd.

Arvukate esinejate hulgas astuvad teiste seas üles näiteks Wrath Mocha, Havana Black, Revolver ja loomulikult Kolumbus Kris.

Festivali alal on avatud tasuta telkla ja parkla, kohal on toitlustajad. Kogu arveldus käib sularahaga.

Amme Rock

• 18.–20. juulil Tartumaal Vasulas.

• Ligi 18 bändi.

• Külastajatele tasuta.

• Tasuta telkimisala ja parkla.

• Toidu ostuks kaasa sularaha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles