Sagenenud on vargused lukustamata korteritest

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei hoiatab inimesi varaste eest.
Politsei hoiatab inimesi varaste eest. Foto: Margus Ansu / Postimees

Politsei hoiatab inimesi Tartus ja selle ümbruses tegutsevate varaste eest, kes katsuvad eramute ja korterite uksi. Uste lahtioleku korral üritatakse peamiselt varastada käeulatusse jäävaid väärtuslikke esemeid.

Tartu kriminaaltalituse politseileitnant Viktor Võsokov ütles, et sagedamini sisenevad vargad eluruumidesse lukustamata uste ja akende kaudu. Ka on sagenenud juhtumid, kus murtakse lahti vanemapoolseid ukselukke.

«Oma kodu kaitsmiseks on esimene aabitsatõde, et nii kodust lahkudes, uneajaks või suisa kodus viibides tuleks uks lukus hoida, sest koduseid toimetusi tehes, kui lisaks ka raadio või teler taustaks mängib, ei panda tähele, kui mõne sekundi vältel varas ukse avab ja sealt käeulatusse jääva kaasa haarab, » kirjeldas Võsokov. «Samuti oleks mõistlik vanad lukusüsteemid kaasaegsemate ja turvalisemate vastu vahetada,» soovitas ta.

Just viimaste nädalate vältel on seesuguste politseisse edastatud teadete hulk sagenenud. Nii näiteks teatati, et Tartus Ehitajate tänaval on lukustamata uksest sisenetud eramusse ja esikust varastatud erinevaid kättejuhtunud esemeid.

Tartus Pärna tänaval käidi korteris sees lahtise köögiakna kaudu ja varastati tööriistu. Sarnane avaldus laekus ka Ravila tänavalt, kus tuulutusasendisse jäetud akna kaudu käidi toas sees ning varastati arvuti. Veel varastati eile öösel Leesika tänaval lukustamata garaažist elektroonikat ajal, mil pererahvas magas ja midagi ei kuulnud. Lisaks on politsei saanud sarnaseid teateid Elva linnast, kus on sarnasel viisil sees käidud praeguseks teadaolevalt viies elumajas.

Võsokov viitas, et oluline on oma koduuks ja kõrvalhoonete uksed kinni hoida nii päevasel kui öisel ajal, sest vargad tegutsemiseks aega ei vali.

Ühtlasi palutakse varguse ohvriks langenutel sellest politseile teada anda, kuna erinevatelt sündmuskohtadelt saadud info võimalike kurjategijate kohta võimaldab neile kiiremini jälile saada.

Juhtumite lahendamisega tegelevad Lõuna prefektuuri kriminaalpolitseinikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles