Tartumaal hukkus vastu elektriposti sõitnud naine

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal Laeva vallas hukkus täna hommikul autoga vastu posti sõitnud naine.
Tartumaal Laeva vallas hukkus täna hommikul autoga vastu posti sõitnud naine. Foto: Lõuna prefektuur

Tartumaal Laeva vallas hukkus täna hommikul autoga vastu elektriposti sõitnud naine.

Autoroolis olnud Reet alustas varahommikul sõitu oma kodukohast Võrumaalt, et jõuda Tallinnasse tööle. Esialgsetel andmetel kaotas Tartust Tallinna poole liikunud Peugeot’d juhtinud naine kell 6 masina üle juhitavuse ning sõitis teelt välja vastu elektriposti, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politsei selgitas, et juht kasutas nõuetekohaselt turvavarustust, kuid kuna postist saadud löök sattus täpselt juhipoolsele uksele, ei päästnud turvavöö teda raskematest vigastustest. Autot juhtinud 38-aastane Reet sai avariis sedavõrd eluohtlikke vigastusi, et suri sündmuskohal. Naine oli autos üksi.

Lõuna prefektuuri avariiteenistuse vanem Kaido Iste ütles, et kuigi selle juhtumi täpsemad asjaolud on veel selgitamisel, viitavad sündmuskohalt saadud esmased andmed võimalusele, et juht võis roolis magama jääda.

«Ühelt poolt ei suuda väljapuhkamata juht ohuolukorda sattudes piisavalt kiiresti reageerida. Teisalt, kui juht roolis magama jääb, kaob igasugune kontroll masina ja enda turvalisuse üle ning õnnetusse sattumine on pigemini ilmne,» viitas Kaido Iste. Edasi sõltuvad õnnetuse tagajärjed juba sõiduki massist, kiirusest ja objektist, mille vastu auto pidama saab.

Vähemtähtsam ei ole ka sõidukijuhi kogemus ja oskused. Näiteks selgitas politsei selle juhtumi osas, et roolis olnud naise sõidukogemus oli pisut üle aasta ehk esmase juhtimisõiguse sai ta möödunud aasta kevadel. Politsei paneb väiksema sõidukogemusega juhtidele südamele, et nad oma oskusi realistlikult hindaks, sest oskuste ülehindamine on üheks sagedasemaks teelt väljasõidu põhjuseks.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selgitatakse alustatud kriminaalmenetluse raames.

Tänavu on Eestis juhtunud liiklusõnnetustes hukkunud 37 inimest. Mullu samal ajaperioodil hukkus 31 liiklejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles