Ujulatesse ilmusid jalgrattahoidjad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rattahoidjad vabaujulas.
Rattahoidjad vabaujulas. Foto: Kristjan Teedema

Veemõnudest lugu pidavad jalgratturid saavad end nüüd inimese moodi tunda ka Emajõe ääres, sest vaba- ja linnaujulasse paigaldati esimesed jalgrattahoidjad.

Vabaujulas on ratturitest ujujatele kaks ja linnaujulas üks rauast rattahoidja. «Neid tuleb ujulatesse juurde, tellimus on veel poolik,» ütles Tartu linnavalitsuse jalgrattateede peaspetsialist Mihkel Vijar.

Mõlemasse ujulasse tuleb kolm rattahoidjat, need peavad paigas olema juuli lõpuks. Sama tellimusega saavad rattahoidja ka Maarja kogudus ja Härma gümnaasium.

Need kaheksa rattahoidjat valmistab ja paigaldab OÜ Haljastuselement, tööks kulub 5124 eurot ja 60 senti. «Tartu liiklusohutusprogrammi tegevuskava järgi on vaja luua jalgarataste hoiukohti ning sellepärast neid erinevates kohtades juurde tulebki,» selgitas Mihkel Vijar. «Et tartlased soovisid Emajõe äärde ujulatesse rataste hoiukohti, siis nii ka tehti.»

Rohkem võimalusi on jalgratturitel nüüd ka Raekoja platsil, kus paigaldati mitmesse kohta kokku 13 rõngast rataste hoidmiseks. Selleks tööks kulus 2124 eurot. Ratturitele vajalikest väiksematest töödest on kavas ka Härma gümnaasiumi rattahoidla remont.

«Juuli keskel algab aga suurem töö: Tähtveres asuvaid maaülikooli õppehooneid ning Supilinna ühendava jalg- ja jalgrattatee ehitamine,» rääkis Mihkel Vijar.

Herne tänava otsast maaülikooli spordihoone juurde Kreutzwaldi tänavale kulgeva jalg- ja jalgrattatee pikkus on 780 meetrit ja laius neli meetrit, tee alumise otsa juurde tuleb väike parkla. Tee ehitaja leidmiseks korraldatud riigihankel 163 136 euroga parima pakkumuse teinud osaühingul Tavt tuleb praeguse kava järgi töö valmis teha 30. septembriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles