Tartus tuleb taas väga väga vaba turg

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval, 10. juulil kell 11 - 15 on kõik oodatud Tartusse Kaubamaja ja Vanemuise teatri vahelisele haljasalale vahetama asju, laulma, mängima pilli, tegema muidki trikke, kuid mis kõige tähtsam - raha võib jätta koju.



Järjekordne väga väga vaba turg (VVVT) on ajutine turg, mis põhineb kinkemajandusel. Asjad ja teenused liiguvad inimeselt inimesele kinkimise või vahetamise teel, teatasid korraldajad.

Selleks sobivad näiteks raamatud, riided, tehnika, kodutarbed - turule võib tuua kõike, mida enam ise ei vaja. Ainukeseks tingimuseks on, et pakutav oleks veel kasutuskõlbulik.

Turg on hea võimalus läheneda majandusele teise nurga alt ning aitab pidurdada ületootmise ja-tarbimisega seotud kahju meie keskkonnale.

Esimesed sarnased üritused (Really Really Free Market) korraldati aastal 2004, mil mitmes USA linnas toimusid alterglobalistide aktsioonid Ameerika Vabakaubandusala tippkohtumise vastu. Tartus on sellist turgu peetud juba kolm korda ning sel korral kutsuvad korraldajad inimesi kesklinna parki, näitamaks oma poolehoidu taaskasutusele põhinevale mõtteviisile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles