Jüri Jõul tuli GT-30 klassis MM pronksile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jõul Poolas Miedzyrzec'is peetud veemoto maailmameistrivõistlustel oma GT-30 klassi paadiga.
Jüri Jõul Poolas Miedzyrzec'is peetud veemoto maailmameistrivõistlustel oma GT-30 klassi paadiga. Foto: Erakogu

Poolas Miedzyrzec'i linnakese lähistel Podalski kunagises liivakärjääris peeti veemoto GT-30 klassi maailmameistrivõistlusi ning taas lõid kaasa ka eestlased. Neljast meie sportlasest õnnestusid sõidud kõige paremini Tartu Kalevi veemotoklubi mehel Jüri Jõulul, kes võitis pronksmedali.

Jõul ise nentis, et MM-tiitli võitnud soomlanna Sara Pakaléni vastu tal rohtu leida ei õnnestunud. Väga hea kiirendusega paadil võitis soomlanna kolmes sõidus stardid ning jäi lõpuni ette. Neljandas sõidus polnud tal enam põhjust startida, sest tiitel oli kindlustatud.

Jõul sihtis teist kohta ning oli sellele juba lähedal, kuid Poola konkurent Marcin Szymczyk ei tahtnud oma positsiooni kuidagi eestlasele loovutada ning põrutas viimast sõitu juhtinud Jõulu paadile tagant otsa, lõhkudes sõukruvi. Poolakas tuli pärast finišit küll vabandama ja ütles, et see juhtus kogemata, rääkis Jõul. Avarii tõttu eestlase paat aga enam edasi ei liikunud ning Szymczyk võitis viimase sõidu ja hõbemedali.

Kokku saabus Poolasse MMile 18 pilooti, et aga võistluspaigas mahtus korraga mõõtu võtma kuni 14 alust, selgitati edasipääsejad ajasõitude põhjal. Eestlastest olid lisaks Jüri Jõulule kohal oma uue paadiga Aivar Kommisaar ja Sander Sarlin. Samuti Valentin Bassov.

Kommisaare tulemuseks jäi kaheksas koht. Sarlin oli kümnes, Bassovi sõit aga ebaõnnestus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles