Uus gümnaasium sai logo

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi logo.
Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumi logo. Foto: Erakogu

Tartus alustab 1. augustist tööd Tartu Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium, millele valiti 48 konkursitöö hulgast kooli kõige enam iseloomustav logo.

Loodava gümnaasiumi direktori Merike Kaste sõnul otsis konkursikomisjon logo, mis väljendaks kõige paremini uue kooli põhimõtteid ja -väärtusi ning lisas, et tähtsaks peeti logo puhul, et see oleks kergesti seostatav kooliga ning visuaalselt kergesti äratuntav.

«Olulisena toodi esile, et kuna skulptor Jaak Soans valmistab Tartu linnavalitsuse poolt kingituseks uuele koolile Kristjan Jaagu kuju, siis võiks see kuju olla ka kooli logol,» selgitas direktor valikut.

Kaste märkis, et konkursitöödes oli rida huvitavaid lahendusi, kuid kahjuks puudus töö, mis oleks ülekaalukalt teistest olnud üle. Seepärast otsustas komisjon võtta aluseks võidukavandi autorite Kadi Kreisi, Mette Mari ja Susi Ann Kaljase idee ja seda edasi arendada.

Kokku laekus konkursile 48 tööd 15 autorilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles