Tartu Reiniku kool otsustati poolitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Reiniku gümnaasiumi vana maja Vanemuise 48, kus praegu õpivad põhikoolilapsed.
Mart Reiniku gümnaasiumi vana maja Vanemuise 48, kus praegu õpivad põhikoolilapsed. Foto: Margus Ansu

Tartu volikogu võttis täna vastu otsuse korraldada ümber Tartu Mart Reiniku gümnaasium nii, et 2011. aasta augustis alustab tööd uus gümnaasium ning Reiniku gümnaasium jätkab põhikoolina.

Kooli ümberkorraldamise poolt hääletas 26 ja vastu oli 7 volikogu liiget, teatas volikogu kantselei.

Tartu Mart Reiniku Gümnaasiumi baasil moodustatakse uue koolina Tartu Jaan Poska gümnaasium ning Reiniku gümnaasium muudetakse põhikooliks nimega Tartu Mart Reiniku kool.

Sealjuures kohustas volikogu linnavalitsust alustama läbirääkimisi haridus- ja teadusministeeriumiga Jaan Poska gümnaasiumi pidamise riigile üleandmiseks.

Mart Reiniku gümnaasium töötab kahes hoones alates 2008. aasta sügisest - gümnaasiumiosa Vanemuise 35 hoones, kus hakkab tegutsema ka uus Jaan Poska gümnaasium, ning põhikooliosa Vanemuise 48 hoones, mis jääb Reiniku koolile. Lisaks saab põhikool enda käsutusse praeguse täiskasvanute gümnaasiumi hoone Riia 25.

Volikogu hariduskomisjon on teinud linnavalitsusele ülesandeks esitada kogu Tartu koolivõrgu ümberkorraldamise kava komisjonile käesoleva aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles