Popkooripidu üllatab tänavu tantsuga

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. aasta Popkooripidu.
2013. aasta Popkooripidu. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Täna peetakse Tartu laululaval järjekorras kolmas popkooripidu, mis lisaks laululisele poolele pakub pealtnäha improviseeritud vormis suure tantsuetenduse.

Kui läinud nädalal üldlaulupeol sai laulda ja kuulata traditsioonilist eesti koorimuusikat, siis homme on repertuaaris valik tuntumaid eesti estraadi-, pop- ja rokkmuusika palasid.

Esitamisele tuleb 30 laulu, mis on saanud uue kooriseade ja arranžeeringu Estonian Dream Big Bandile.
«Meie põhimõte on selles, et tuua tagasi väärtuslikku repertuaari, mis on hakanud unustuse hõlma vajuma, kuid toome ka lavale praeguseid hitte,» rääkis popkooripeo ellukutsuja ja kunstiline juht Mikk Targo.

Eesti suurim flashmob

Esitamisele tuleb näiteks neli tuntud eesti laulu «Aeg ei peatu», «Imelik masin», «Õnnemaa» ja «Uus mood», mis on täiesti uues kuues koos tantsusaatega.

Nende muusikapalade ajal tuleb lauluväljakul suur tantsuetendus ja umbes 600 tantsijat teevad Eesti suurima flashmob’i ehk etenduse, mis peaks pealtvaatajatele tunduma improviseeringuna.
Mida see endast täpsemalt kujutab, saavad huvilise teada kohapeal.

Suur ühislaulmine

Targo rääkis, et juba 2012. aastal, kui toimus esimene popkooripidu, kujunes välja nii, et ei laula ainult koorid ja solistid, vaid kõik inimesed. Publikul on võimalus osta lauluraamat ja suurel ekraanil ilmuvad samal ajal laulusõnad, lisas ta.

Kunstiline juht korraldas enda sõnul ligi paar aastat tagasi Tartus esimese peo selle-pärast, et rahvale meeldib
koos laulda, ning ta oli ürituse plaane pidanud juba mõnda aega.

Targo rääkis, et kui oli viimane koolinoorte laulupidu Tallinnas ja esitamisele tuli Mahavoki «Mägede häält», nägi ta, kuidas inimesed tõusid pinkidele ning kõik laulusid kaasa. «Sealt sain viimase  kinnituse, et selline pidu tuleb ära teha, ning kui küsida, miks ma seda teen, siis vastus on, et rahvas ootab seda,» sõnas Targo.


Popkooripidu

• Kell 19–22.30.

• Osaleb 120 koori ja ligi 600 tantsijat.

• Dirigendid Lydia Rahula, Veronika Portsmuth, Tomi Rahula, Lauri Breede ja Siim Aimla.

• Solistid Nele-Liis Vaiksoo, Marju Länik, Toomas Lunge, Boris Lehtlaan, Sofia Rubina, Uku Suviste, Sandra Nurmsalu, Hannes Kaljujärv, Madis Arro, Getter Jaani ja Karl-Erik Taukar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles