Rattaretk propageerib ohutut sõitmist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgrattatee
Jalgrattatee Foto: Sille Annuk / Postimees

Homme stardib Põltsamaa lossihoovist rattaretk «Tahan sõita ohutult», millega propageeritakse ohutut liiklemist.

Rattaretk leiab aset juba 14ndat korda ning selle eesmärgiks on juhtida tähelepanu jalgratturite ohutule liiklemisele suurematel maanteedel. Samuti olla eeskujuks, kuidas peaks olema rattur liikluses varustatud, hästi nähtav ning kuidas peaks sõitma suure liiklusega maanteedel grupis.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets ütles, et jalgratturite ohutus sõltub suuresti liiklejate teadlikkusest ja oskusest üksteisega arvestada. «Sama oluline nagu see, et kaasliikleja ratturit märkab, on ka jalgrattaga sõitja enda turvalisus ning ohutusreeglite tundmine,» märkis ta.

Koemeta sõnul soovitaksegi rattaretkega tähelepanu juhtida sellele, et ohutuks sõitmiseks saavad kõik liiklejaid palju ise ära teha.

Teise päeva lõpus jõuavad ratturid Välustesse Pariisi erihooldekodusse, kus aidatakse sealseid elanikke heakorratöödega.

Kõiki huvilisi oodatakse retke peatuspaikadesse Põltsamaale, Kolga-Jaani, Elvasse ja Rõngusse, kus saab kontrollida oma ratta ohutust.

Kõikides suuremates peatuskohtades pakutakse kohalikele inimestele võimalust tasuta kontrollida oma kaherattalise korrasolekut ning vastavust seaduses toodud nõuetele. Koostöös Maanteeametiga jagatakse lastele tasuta ohutusvarustust nagu kiivrid, helkurid, tuled jne.

Tänavu ei ole liikluses hukkunud ühtegi jalgratturit, küll on sel aastal liiklusõnnetustes vigastada saanud 77 pedaalitallajat. Nendest viis olid alkoholijoobes ning 37 ei kasutanud nõuetekohaselt turvavarustust. Mullu hukkus Eesti liikluses viis ning ülemöödunud aastal neli jalgratturit.

Ürituste toimumiskohad ja -ajad:

11. juuli

9.15 start Põltsamaa lossihoovis

9.00-10.00 rataste kontroll Põltsamaa lossihoovis

11.00-12.00 rataste kontroll Kolga-Jaani kaupluse juures

12. juuli

9.00-10.00 rataste kontroll Elva Konsumi juures

11.00-12.00 rataste kontroll Rõngu keskväljakul

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles