Galerii: Emajõel likvideeriti reostust ja päästeti inimesi

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Emajõel Väike-Turu tänava juures leidis täna hommikul aset kahe laeva kokkupõrge ning kütusepaakide vigastamise tõttu tekkis jõele reostus. Õppusega «Emajõgi 2014» mängiti läbi nii naftareostuse likvideerimist ja inimeste päästmist.

Õppuse eesmärgiks oli harjutada Lõuna- ja Ida-Eesti päästekeskuse komandode koostööd ning mängida läbi naftareostuse kõrvaldamist ja kannatanute päästmist voolavast veest.

Sündmuse lahendamisele kaasati lisaks päästekeskustele ka häirekeskus, politsei- ja piirivalveamet ja keskkonnainspektsioon. Põhitegevusteks oli inimeste päästmine, reostuse piiramine, lekke sulgemine, veeliikluse piiramine ja sulgemine vastavas piirkonnas ja edasilevinud reostuse lokaliseerimine.

Õppus algas kell 10 Emajõel Tartu maakonnas, Tartu linna ja Mäksa valla territooriumil. Põhiline tegevuskoht oli Tigutorni ja Zeppelini keskuse vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles