Tartus selgitati BMX rattakrossi meistrid

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Läti rattur Reinis Rubins.
Esiplaanil Läti rattur Reinis Rubins. Foto: Erakogu

Pühapäeval selgitati Tartu BMX välirajal rattakrossi Eesti meistrid.

Ilus suveilm oli Tartusse meelitanud hulgaliselt sõitjaid ja kaasaelajaid nii Eestist kui Lätist. Lätlaste teada - tuntud kõrge tase BMX krossis pani Eesti ratturid kõvasti pingutama, et lõunanaabritega sammu pidada.

Eesti meistrivõistlustel said esimesena stardiõiguse kõige vanemad ratturid Cruiser ratastel. Siin pidas tõelise kassi - hiire mängu maha Veiko Tammiste Tartu Velost. Eelsõitudes lasi Tammiste konkurentidel särada ja leppis ise tagasihoidlike kohtadega, finaalis näitas aga oma tõelist sisu ja Eesti meistritiitel tuli korraliku edumaaga.

Teisena lõpetas finaali Ingus Saulitis Marupe rattaklubist ja kolmas, ühtlasi Eesti meistrivõistluste hõbe oli Viljar Teppo Freedowni rattaklubist ning pronksmedal kuulus tema võistkonnakaaslane Raido Žirnale.

Võistluspäev oli täis rõõmsaid hõikeid, kuid oli ka traagikat. Ehk kõige traagilisem vahejuhtum juhtus kõige kiireimas ja oodatuimas finaalsõidus, poiste B15- 16 vanuseklassis, kus toimus ränk kukkumine ja krossirattur Ardo Oks ei suutnud konkurendile otsasõitu vältida ning sai ränga kukkumise osaliseks. Sõidu ta siiski lõpetas, kuid saadeti arstide poolt peale võistlust kodusele ravile. Samas kukkumises osales veel teinegi selle sõidu favoriit Siim Lepik. Õnneks tema vigastused olid kergemad ja Lepik saab rattahooaega jätkata.

Laupäeval sõideti ka Estonian Open karikasarja II etapp, mis oli aga alles eelmänguks pühapäevasele tõelisele lahingule.

Eesti meistrivõistlustele oli ennast registreerinud üle saja ratturi ja see tõotas väga tõsist võidusõitu. Eelnevad tiitlid ja võidud siin ei lugenud ning kõik ratturid alustasid võrdsest seisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles