Tartu tervishoiu kõrgkool püstitab 100 miljoni eest uue maja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õdede koolitus Tartu tervishoiu kõrgkoolis.
Õdede koolitus Tartu tervishoiu kõrgkoolis. Foto: Sille Annuk

Tuleva aasta septembriks, mil Tartu tervishoiu kõrgkool tähistab oma 200. tegutsemisaastat, täitub lõpuks üks suur unistus - seni rendipindadel tegutsenud kool saab päris oma maja.


Täna jõustus uue õppehoone ehitusleping madalaima hinnaga pakkumise teinud NCC Ehitus AS-ga, teatas Tartu tervishoiu kõrgkool. Ehitustööde maksumusena lepiti kokku summa 99 916 511 krooni.

1811. aastal professor Chr. Fr. Deutsch´i asutatud ämmaemandate kooli õigusjärglasena on tänane tervishoiu kõrgkool töötanud kolmes majas - Veski 4 (Burdenko), Pepleri 32 (Pälsoni) ning 1976. aastast Nooruse 9 hoonetes. Tartu tervishoiu kôrgkooli haldusdirektor  Andres Asser märkis, et seni on kool tegutsenud vaid üüripindadel. Ka praegust hoonet üürib kool Tartu Ülikoolilt.

Uus õppehoone ehitatakse Nooruse 5 krundile, kus asub 1981. aastal rajatud ühiselamu. Koolimaja ehitatakse olemasoleva ühiselamuga kokku.

Koos õppehoonega rajatakse parkla, jalgrattahoidla ning haljastus. Hoone projektlahenduse autoriks on Eestis erinevaid arhitektuurikonkursse võitnud Kavakava OÜ.

Rajatava õppehoone üldpind on 6632 ruutmeetrit. Raha ehituseks tuleb nii Euroopa Liidu struktuurifondidest kui Eesti riigilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles