Supilinna taha tuleb kergliiklustee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu linnavalitsus otsustas kinnitada Herne tänavat maaülikooli õppehoonetega ühendava jalg- ja jalgrattatee ehitamiseks korraldatud riigihanke võitjaks OÜ TAVT ja sõlmida hankeleping kogumaksumusega 163 136 eurot.

 

Hanke eesmärk oli leida ehitaja, kes rajaks kergliiklustee Herne tänava ja Eesti maaülikooli õppehoonete vahele. Vajadus selle järele on ilmnenud ka kaasava eelarve raames esitatud ettepanekuist.

«Uus, ligi kilomeetrine kergliiklustee võimaldab kesklinna ja Supilinna elanikel liikuda jalgsi, jalgratta või rulluiskudega mugavalt Tähtverre, samuti maaülikooli tudengitel ja kohalikel elanikel kesklinna,» ütles Tartu abilinnapea Valvo Semilarski. «Suurürituste ajal leevendab tee parkimisprobleeme, andes Tartu külalistele võimaluse parkida tee algusse
ning liikuda jala Tartu Näituste ja maaülikooli võimla poole. Lisaks tunnevad kergliiklusteest puudust tervisesportlased, nii et uus tee on oodatud ja leiab loodetavasti ka ohtralt tarvitamist.»

Herne tänava otsast EMÜ spordihoone kõrvalt Kreutzwaldi tänavale kulgeva tee pikkus on 780 meetrit ja laius neli meetrit, ehitustööde projektijärgne tähtaeg on 30. september. Tee alumise otsa juurde valmib ka väike parkla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles