Hansapäevi värskendab uus tiim

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Tepomees
Jaanus Tepomees Foto: SCANPIX

Nädalavahetus toob Tartusse taas hansapäevad. Võrreldes poole tosina eelmise korraga on oodata mõndagi omamoodi, mille eest hoolitseb hansapäevade uus meeskond.

«Mulle tundub, et kui me võrdleme viit-kuut-seitset eelmist aastat nüüd kohe kätte jõudvate hansapäevadega, on vahe selles, et meie oleme võtnud sihiks hansapäevad eelkõige kui festivali, mitte kui hansalaada,» ütles projektipealik, Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti erialal mullu lõpetanud Jaanus Tepomees.

Hansalaat tuleb raeplatsile ja Küüni tänavale nüüdki, kuid senisest enam tahab uus tiim tartlaste ja nende külaliste tähelepanu viia tegevusele mujal. Rohkem melu on kavas tekitada ka vanalinna hoovides. Mil moel?

«Ma arvan naiivses usus, et see nipp on eelkõige hääle jõud ehk siis suure hulga heeroldite kasutamine,» ütles Tepomees. «Me anname igal pool, kogu hansapäevade alal teada, mis kuskil parajasti toimub ja hakkab toimuma, sest toimub väga palju ja samal ajal igal pool.»

Turniire on peetud ka eelmistel hansapäevadel, kuid projektipealiku teada ei ole Tartus seni olnud veel ühtki Eesti keskaegsete linnade vahelist turniiri. Nüüd tuleb. Sellest ideest hakkaski idanema tänavuse festivali nimi «Ajastumürgel».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles